Plikytų sausainių tortas Nekeptas ir ypač skanus

Skanėstas, kuris pradžiugins šeimą net be ypatingos progos!

Tortui reikia:

- 400 g plikytų sausainių

- 2 indelių jogurtinės  grietinės 10 proc. po 450 g.

- indelio kremo Rududu

- cukraus pagal skonį

- citrinos rūgšties

- 5 arbatinių šaukštelių želatinos 

- 1 želė pakelio (bet kokio skonio, šiuo atveju buvo persikų)

- kelių braškių papuošimui

Kaip gaminti?

Želatiną užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.

Imame sausainius ir gražiai aštriu peilių visus įpjauname.  Į kiekvieną sausainiuką šaukštelio pagalba dedame Rududu  kremo ir suspaudžiame.

 Imame formą tortui (kur kraštai nusiima) ir išklojame visą dugną su sausainiais.

Darome kremą:

Želatiną sudedame į puodą ir statome šildyti. Nuolat maišome kol viskas ištirps. Neužviriname!  Nuimame nuo ugnies ir pravėsiname.

Grietinę dedame į indą, pagal skonį dedame cukraus, truputėlį citrinos rūgšties ir suplakame.

Sudedame želatiną ir gerai išmaišome.

Pusę masės užpilame ant sausainių ir sudedame likusius sausainius. Vėl užpilame mūsų kremo.

Dedame į šaldytuvą, palaukiame kol sustingsta, tada paruošiame pakelį želė, išdėliojame braškes ir atsargiai užpilame želė.

Vėl dedame į šaldytuvą.

P.S. forma turi būti labai sandari,  nes kitaip pradeda bėgti kremas pro apačią.

                                                                                        http://jelena-rimaviciene.blogspot.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis