Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Tad šįkart jokių ypatingų gudrybių, o tiesiog priminimas, kaip kartais paprastai, skaniai, sočiai ir pigiai galime pavalgyti, prisiminus lietuviškos virtuvės patiekalus.

~4 porcijoms reikia:

~2 kg bulvių;

druskos;

1-2 tarkuotų svogūnų;

~200 ml karšto pieno arba kefyro;

kelios riekelės šoninės/lašinukų;

Kugelį dar galima paskaninti:

- tarkuotomis morkomis, tarkuotu moliūgu (imkime šių daržovių santykiu: 1/3 daržovių ir 2/3 bulvių);

- kepta vištienos krūtinėle (būtent toks kugelis šio recepto nuotraukoje). Jos reikėtų apie 200 gramų.

Padažui tinka sviestas, grietinė.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitiname iki 200 C.

Sutarkuojame bulves ir svogūnus (jei naudojame, įtarkuojame ir morkas/moliūgą).

Užviriname pieną ir užpilame jį ant bulvių tarkių - kitaip sakant, jas nuplikome. Beriame kelis žiupsnelius druskos. Įkaitintoje keptuvėje pakepiname kubeliais supjaustytą šoninę ir susikaupusį riebalą supilame į bulvių tarkį. Jei naudojame, sudedame gabaliukais supjaustytą pakepintą vištieną.

Kepame apie 60-90 min arba kol atrodys iškepęs.

Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 60-90 min.

Kai kurios namų šeimininkės kartais dar deda vieną kitą šaukštą grietinės į bulvių tarkius, taip pat vietoj pieno pila kefyrą. Čia tiesiog galime atsidaryti šaldytuvą ir bus aišku, kaip gaminsime.

Beje, sutarkuotų bulvių nereikia nusunkti, o kiaušiniai čia visai nereikalingi ar bent nebūtini - nebent mėgstate į bulvių plokštainį panašesnį kugelį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis