Obuolių pyragas „7 šaukštai“

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Reikia:


200 gramų sviesto;


2 kiaušinių;


7 šaukštų cukraus;


7 šaukštų kvietinių miltų;


7 šaukštų miltų blyneliams;


7 rūgščių obuolių;


šaukštelio cinamono.


Gaminimas:


Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Obuolius nulupkite, išvalykite, susmulkinkite ir sumaišykite su cinamonu.


Su cukrumi išsukite kiaušinius, supilkite išlydytą sviestą, persijokite ir suberkite miltus bei blynelių miltus.


Suverskite į tešlą susmulkintus obuolius, gerai išmaišykite ir supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (27*35 cm).


Kepkite apie pusvalandį (nors tikslus kepimo laikas priklauso nuo obuolių rūšies ir jų prinokimo).


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis