Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Žinoma, tai gali būti paprasčiausiai balandėliai ir kopūstų sriuba. Bet kartais norisi kažko įdomesnio. Būtent dėl to jau kurį laiką planavau išbandyti keptuvėje keptus blynelius, kurių pagrindas būtų būtent kopūstai.

Pasiskaičiau įvairių patarimų, variacijų ir gavau labai neblogą rezultatą. Kai kuriuose receptuose siūloma kopūstą prieš kepant pavirti ar patroškinti, kai kuriuose siūloma kaip tik naudoti tik žalią.

Norėjosi išbandyti žalią kopūstą. Kadangi blyneliai gavosi minkšti ir skanūs, todėl aš asmeniškai nematau prasmės kopūstą prieš tai dar kaip nors apdoroti. Svarbu juos kepti ant mažesnės ugnies, kad spėtų daugiau suminkštėti.

Maždaug 2 porcijoms reikės:

250 g kopūsto, sutarkuoto burokine tarka;

1 morkos, sutarkuotos sūrio tarka;

1 česnako skiltelės;

1 kiaušinio;

kelių šaukštų manų kruopų;

kelių šaukštų miltų;

druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių;

Blynelius taip pat galima papildomai praturtinti ir paskaninti:

- sauja maltos mėsos (žalios);

- šviežiais ar sūdytais smulkintais grybais;

- tarkuota bulve (bulvine tarka) - būtinai skystį nusunkti.

Galimas padažas:

- 2 šaukštai grietinės, 1 šaukštas majonezo, 1 marinuotas agurkėlis (įtarkuotas);

- keli šaukštai varškės, įspausta česnako skiltelė.

Gaminimas:

Kopūstą ir morką sutarkuojam, užberiam druskos ir palaikome apie 10 min.

Tada nusunkiame daržoves, beriam prieskonius, įmušame kiaušinį, dedame manų kruopas, miltus - tiek, kad būtų bent šiek tiek įmanoma blynelį paformuoti rankomis (jeigu tai pavyksta, galima blynelį prieš dedant į keptuvę dar apvolioti manų kruopose).

Nors nieko tokio, jeigu ir masę teks kabinti šaukštu - jau geriau nepadauginti miltų.

Kepam ant nedidelės ugnies uždengus keptuvę dangčiu - taip daržovės geriau išsitroškins ir blyneliai bus minkštesni.

Patiekiame su bulvių koše ar ryžiais, ar tiesiog duona, ir šviežiomis daržovėmis.

Labai norint, galima tas visas daržoves prieš kepant ir patroškinti, tada prieš troškinant dar galima įpjaustyti svogūno ar poro. Tačiau svarbu nepertroškinti, kad nesigautų iš tų daržovių košė.

Beje, man prie šių blynelių labiau tinka ryžiai ir labai tinka kas nors iš šviežių daržovių - agurkas, pomidoras ar salotos.

Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?