Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Taip, kaip mėsos įdarą „įvelkame“ į tortiliją, lavašą ar kitokią tešlą (gaminant kibinus, čeburekus), taip skanų patiekalą galima gauti ir suderinus mėsą su mieline tešla. Reikės tik kiek daugiau laiko, kol mielinė tešla iškils. O visa kita visai nesudėtinga.

Reikės:

Papločiui:

25 g mielių;

1 a.š. cukraus;

1 stiklinės pieno;

70 g sviesto;

3-4 stiklinių miltų;

žiupsnelio druskos.

Įdarui:

400 g maltos mėsos;

200 g šviežių kopūstų;

1 poro arba svogūno;

3 česnako skiltelių;

2 morkų;

1 paprikos;

žiupsnelio druskos;

1 a.š. raudonėlio;

1/2 stiklinės grietinės;

kiaušinio aptepimui.

Gaminimas:

Darome paplotį:

Į dubenėlį sudedame mieles, užberiame cukrumi ir keliom minutėm atidedame.

Ant silpnos ugnies pašildome pieną kartu sviestu, kad šis ištirptų.

Jeigu pienas pernelyg įkaista, reikės jį atvėsinti iki ~35 C arba kol bus galima laisvai įkišti pirštą į pieną.

Mieles su cukrumi palengva išmaišome, kol masė tampa skysta.

Į didelį dubenį išsijojame miltus, įberiame druskos. Viduryje padarome duobutę ir į ją pilame mieles ir pieno mišinį (ne per karštą!).

Viską išmaišome ir tada įdarbinam rankas - gerai išminkome, bent kelias minutes.

Iš tešlos padarome kamuolį ir pridengę rankšluosčiu leidžiama pakilti apie valandą arba kol tešla maždaug padvigubės.

Ruošiame įdarą:

Keptuvėje apie 5 minutes pakepiname svogūną/porą, sudedame trumpai pakepti ir susmulkintas česnako skilteles. Sudedame maltą mėsą ir pakepame, kol gražiai apkeps. Kol mėsa kepa, burokine tarka sutarkuojame arba smulkiai supjaustome kopūstą ir morkas, nedideliais gabaliukais supjaustome papriką.

Daržoves sudedame į keptuvę su mėsa ir patroškiname, kol daržovės suminkštės.

Pagardiname prieskoniais ir grietine.

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

Tešlą padaliname perpus ir iškočiojame du kepimo skardos dydžio lakštus.

Kepimo skardą (tinka ir gilesnės orkaitės kepimo skardos) padengiame kepimo popieriumi ir įklojame vieną lakštą.

Tolygiai paskirstome visą įdarą.

Kitu tešlos lakštu užklojame įdarą ir gerai sujungiame pakraščius.

Aptepame kiaušiniu, šakute pribadome daug skylučių.

Kepame orkaitėje 20-30 min.

Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 20-30 min.

Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?