Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Pyragui reikėjo:

4 obuolių;

2 stiklinių miltų;

1 stiklinės kefyro;

1 stiklinės cukraus;

2 vnt. kiaušinių;

100 g. sviesto;

2 šaukštelių kepimo miltelių;

1 šaukštelio vanilinio cukraus;

1 šaukštelio cinamono.

Gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą išplakiau su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kiaušiniais iki purumo. Supyliau kefyrą ir dar truputį paplakiau. Plakiau elektriniu plakikliu.

Tada subėriau persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei cinamonu, ir viską išmaišiau, jau su mediniu šaukštu. Gavosi daugmaž riebios grietinės konsistencijos tešla.

Tešlą supyliau į sviestu pateptą kepimo formą. Ant viršaus susmaigsčiau/suguldžiau nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius.

Kepiau 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Tik po tiek kepimo laiko įkištą pagaliuką ištraukiau švarų. Patiekdama apibarsčiau cukraus pudra. Valgiau karštą užsigerdama pienu.

Mamukynas.lt


Mamukynas.lt

Skanaus!

Renata

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?