Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Seniau ir aš juos pirkdavau prekybos centruose: su daug visokių maisto priedų, neaiškių saldiklių, storu sluoksniu šokolado…

Na, kas juose gero? Nieko. Absoliučiai jokios naudos. Ir taip mano ne tik Lieknos Bitės, apie tai daug šneka Pasaulinė sveikatos organizacija. Aišku, viena kita porcija dar nieko nenuvarė į kapus, tačiau, statistiniais duomenimis, lietuviai ledų valgo beprotiškai daug. Nors jie turėtų būti kaip retas desertas, išskirtinių progų pasilepinimas, o ne kasdieninis įprotis.

Ką gi, užteks pamokslauti (o jau spėjau pasijausti kaip šimtametė žilagalvė) – daugiau darbų. Aš šią problemėlę išsprendžiau labai paprastai – tiesiog pradėjau pati namuose gaminti ledus. Dedu ką noriu, maišau man patinkančius produktus ir nesuku galvos.

Šį avietinių ledų receptą išbandžiau svečiuose laukdama Indrės. Jos vyresnėlis, na tikrai nesumeluosiu, – visiškas ledų fanatikas. Vos ištarus žodį „ledai“, jo akys suklusta, o veidą nušviečia nuostabiausia šypsena. Ir kaip aš tokio kavalieriau galėjau nepasitikti su ledais? Neįmanoma.

Taigi, ir jį, ir jus šiandien vaišinu avietiniais (arba braškiniais) ledais, kuriuos pagaminau vos per kelias minutes. Tereikėjo kantrybės, kol jie savo formą įgavo šaldiklyje.

REIKĖS:

- kelių stiklinių aviečių arba braškių;

- 200 g graikiško jogurto;

- 1 banano;

- žiupsnio druskos;

- 1 v. š. medaus;

- sausainių ir šokolado trupinių papuošimui.

GAMINIMAS:

Paprasčiau ir būti negali: į plaktuvą sumesk nuplautas uogas, bananą, supilk jogurtą, įberk druskos, tirpinto medų.

Ant viršaus pabarstyk truputėlį uogų, sausainių ir šokolado. Viską gerai išmakaluok iki vientisos masės, dėk į formą (ar atskiras formeles) ir palik šaldiklyje kelioms valandoms.

Keliuose tinklaraščiuose radau ir išbandžiau, kad ledai mažiau suledėja, jei jiems 20 minučių pašalus juos vėl supili į kokteilinę ir išplaki, o tada atgal į formą.

Siunčiam ledinius bučkius,

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis