Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

Reikia:

Tešlai:

- 100 g miltų;

- 2 valgomųjų šaukštų kakavos;

- 125 g sviesto;

- 3 valgomųjų šaukštų cukraus;

- 2 kiaušinių;

- šaukštelio vanilinio cukraus;

- vandens.

Įdarui:

- 7 obuolių;

- 25 g sviesto;

- žiupsnelio cinamono;

50 g juodojo šokolado.

Gaminimas:

100 g sviesto paliekame sušilti iki kambario temperatūros.

Į dubenį įsijojame miltus ir kakavą. Išmaišome ir sudedame sviestą. Galime plakti plaktuvu, kol gausis trupiniai.

Sudėkime cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Maišome, kol iš tešlos pavyks suformuoti rutulį (jei reiks, pilkite vandens).

Nedidelę dalį tešlos atidėkite pusvalandžiui į šaldytuvą, likusią iškočiokite ir gautą blyną įdėkite į torto kepimo formą formą.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

Kol įkais, pasiruoškite įdarą: nulupkite nuo obuolių žieveles ir supjaustykite gabaliukais.

Puode ištirpinkite įdarui paliktą sviestą, įdėkite cinamoną, šokoladą.

Į tešla išklotą kepimo formą sudėkite įdarą.

Iš likusios atšaldytos tešlos suformuokite "stogą" pyragui.

Kepkite 35-40 minučių.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?