Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Reikia:

350 gramų miltų;

150 gramų cukraus pudros;

2 kiaušinių trynių;

2 šaukštų medaus;

150 gramų sviesto;

2 šaukštelių vanilinio cukraus;

2 šaukštelių kepimo miltelių;

1 šaukštelio cinamono;

Kalėdinių kepinių prieskonių pagal jūsų skonį (malti imbierai, gvazdikėliai, kardamonas ir pan.)

Gaminimas:

Dideliame inde sumaišome miltus, cukraus pudrą, 2 šaukštelius vanilinio cukraus ir 2 šaukštelius kepimo miltelių. Pridedame šaukštelį cinamono ir kalėdinių kepinių prieskonių.

Į kitą indą pilame ištirpintą sviestą, kiaušinių trynius ir 2 šaukštus medaus. Viską išmaišome.

Viską suminkome ir gautą tešlą valandai padedame į šaldytuvą.

Iškočiojame tešlą maždaug 1 cm pločio ir darome norimas sausainių formeles.

Adobe Stock

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 12 minučių.

Adobe Stock

Iškepusius puošiame pasirinktu glajumi, pirktais pabarstukais, maistiniais dažais ar barstome cukraus pudra.

Adobe Stock

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis