Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

Beje, abu receptai nesudėtingi, o pyragai greitai paruošiami. Svarbu tik atminti, kad kai kuriuos produktus reikia turėti kambario temperatūros (sviestą, kiaušinius). Tad jeigu turite mėlynių perteklių, šie pyragai yra puikus būdas jį išnaudoti.

Pirmasis receptas

Reikės:

200 g kambario temperatūros sviesto;

200 g (1 puodelio) cukraus;

1 citrinos žievelės;

3 kiaušinių;

1 a.š. vanilės ekstrakto;

180 ml (3/4 puodelio) pasukų (tinka ir: kefyras arba jogurtas+~1/4 praskiestas su pienu);

3 puodelių mėlynių;

300 g (2 ir 1/2 puodelio) miltų;

2 a.š. kepimo miltelių;

1 a.š. druskos.

Gaminimas:

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

Dubenyje labai gerai išplakame sviestą su cukrumi ir smulkiai tarkuota citrinos žievele. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno tešlą gerai išplakdami. Įpilame vanilės ekstrakto.

Kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius ir druską. Sausąjį mišinį atsargiai įmaišome į kiaušinių tešlą, pakaitomis pildami ir pasukas (ar kefyrą/jogurtą).
Nepermaišome.

Galų gale atsargiai įmaišome mėlynes, stengiamės, kad jos nesusitrintų. Tešlos būna nemažai, tad pilame į didesnę kepimo formą arba dvi mažesnes, tarkim, pailgos kekso formos skardas. Šauname į orkaitę ir kepame apie 1 valandą.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 55-60 min.

Beje, šis pyragas man asmeniškai skanesnis buvo atvėsęs.

Pirmasis mėlynių pyragas. Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Antrasis receptas

Reikės:

180 g kambario temperatūros sviesto;

150 g (3/4 puodelio) cukraus;

4 kiaušinių;

1-2 a.š. vanilės ekstrakto;

360 g (3 puodelių) miltų;

1,5 a.š. kepimo miltelių;

1,5 a.š. sodos;

žiupsnelio druskos;

350 ml (1 ir 1/2 puodelio) grietinėlės;

2 puodelių mėlynių;

Pabarstymui:

rudojo cukraus;

miltų;

2-3 a.š.cinamono;

~2-3 v.š. šalto sviesto.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

Dubenyje labai gerai išplakame sviestą su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno tešlą gerai išplakdami. Įpilame vanilės ekstrakto.

Kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sausąjį mišinį atsargiai įmaišome į kiaušinių tešlą, pakaitomis pildami ir grietinėlę. Nepermaišome.

Tada atsargiai įmaišome mėlynes, stengiamės, kad jos nesusitrintų.

Pabarstymus šiam pyragui dariau iš akies, tad sunku pasakyti tikslius kiekius naudoti (pagrindas - cukrus). Turėtų gautis tokie pakankami sausi milteliai. Jeigu jų bus daugiau ar mažiau, nieko tokio: jei per daug, galima dalį pabarstyti į kepimo formą sudėjus pradžiai pusę tešlos. Likusius pabarstukus paskirstome ant pyrago viršaus. Šauname pyragą kepti apie 50-60 min.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 50-60 min.

Antrasis mėlynių pyragas. Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?