Nekeptas sūrio pyragas: kai norisi dar ir dar

Nekepti pyragai yra mėgstami užsiėmusių šeimininkių: jie paprastai pagaminami nesunkiai ir yra labai skanūs.

Pyrago pagrindui reikia:

3 pakelių sausainių „Gaidelis“ (arba panašios rūšies);

1 indelio kondensuoto pieno;

Įdarui reikia:

500 g maskarponės sūrio;

200 g baltojo šokolado;

80 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių.

Gaminimas:

Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su kondensuotu pienu iki vientisos masės.

Šia mase išklokite pyrago formą (geriausiai tiktų apvali, su nuimamais kraštais). Prieš tai formos dugną ištieskite iškirptu kepimo popieriumi.

Maskarponės sūrį išsukite su apelsinų sultimis (geriausiai tinka rūgščių apelsinų, šviežiai išspaustos).

Šokoladą ištirpinkite ir jau atvėsusį, bet dar skystą, supilkite į maskarponę ir išsukite.

Maskarponės masę sudėkite ant sausainių masės pagrindo.

Pyragą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis