Kai norisi sočiai ir skaniai: bulvių ir mėsos apkepas

Patiekalas, kurį galima valgyti ir pietums, ir vakarienei. Sotus, skanus ir lengvai pagaminamas.

Reikės:

600 g bulvių;

250 g pakepintos vištienos arba mėsos faršo;

200 g pievagrybių;

1 svogūno;

100 ml 12 proc. grietinės;

200 ml šalto vandens;

mišinio Maggi idea;

50 g sūrio.

Bulves nuskutame ir supjaustome labai plonais griežinėliais (3 mm) , aš dariau su vištiena, tai ją supjausčiau labai smulkiai ir pakepiau su svogūnu ir pievagrybiais.

Kol įdaras truputi atvės, pasigaminau padažą: jį padaryti labai lengva, kadangi turėjau Magggi idea mišinio bulvių-mėsos apkepui, tai jį tiesiog sumaišiau su grietine ir vandeniu. Imame karščiui atsparų indą, ištepame jį aliejumi, ant dugno plonai išdėliojame bulves, paskui mūsų įdarą, po to vėl bulvės, įdarą ir ant viršaus bulves, užpilame viską padažu ir pabarstome sūriu.

Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis