Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Benedikto kiaušinis su žirnių "sviestu" ir lašišos sumuštinis

Benedikto, arba be lukšto virtas kiaušinis

"Benediktą" išvirti ne taip jau ir sunku. Užvirinkite vandenį. Kiaušinį įmuškite į mažiausią turimą puodelį. Puode šaukštu pradėkite greitai sukti vandenį ratu - padarykite sūkurį vandenyje.

Į jo vidurį iš puodelio įleiskite kiaušinį: nemeskite, netėkškite, o lengvai įmerkusi puodelį paleiskite suktis. Stebėkite, kai užsitraukia visas baltymas, traukite lauk su kiaurasamčiu. Procesas užtrunka apie 3 min.

Žirnių „sviesto" ir lašišos sumuštinis

Duoną rinkitės tokią, kokią mėgsta jūsų mažylis. Mažiesiems dažnai pavyksta įsiūlyti pusiau baltą duoną su grūdais.

Reikės:

- saujos šaldytų žirnelių. Virkite, kol suminkštės.

- 1 valg. š. rikotos.

- 1/4 citrinos (nutarkuoti).

- kelių lašų citrinos sulčių.

- lašišos.

- skrudintos duonelės.

Viską (be lašišos ir duonos) sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki košelės. Tepame sviestą ant lengvai paskrudintos duonos, dedame lašišos tiek, kiek norime.

Recepto idėja ir nuotrauka – Indrė Voicechovičienė/žurnalas TAVO VAIKAS

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?