Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Nuodėmingai skanūs sultingi kibinai

Mamos Julijos iš tinklaraščio „Mamukynas“ kepti kibinai – sultingi ir gardūs. Išbandykite ir jūs.

Sudėtis:

Kvietiniai miltai - 450 g;

sviestas arba margarinas – 200 g;

grietinė 18 proc. – 150 g;

kiaušiniai – 3 vnt.;

kiaulienos šoninė – 500 g;

svogūnai – 4 vnt.;

sultinio kubeliai – 2 vnt.;

verdančio vandens – 100 ml.;

pipirų (maltų).

Mamukynas.lt

Gaminimas:

Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu.

Supilame grietinę, bei išplaktus kiaušinius.

Viską gerai išminkome ir palaikome plėvelėje tiesiog ant stalo maždaug dvi valandas.

Šoninę supjaustome nedideliais kubeliais, pasmulkiname svogūną. Sultinio kubelius ištirpiname verdančiame vandenyje, įberiame pipirų. Viską išmaišome.

Mamukynas.lt

Iš tešlos formuojame vienodo dydžio gumulėlius. Kiekvieną iškočiojame, įdedam po gerą šaukštą įdaro ir suformuojame kibinus. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepame suplaktais kiaušiniais ir kepame apie pusę valandos iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Mamukynas.lt

Patarimas:

esu kepusi kibinus aibę kartų, pastebėjau, kad labiausiai į tešlą tinka būtent 18 proc. grietinė. Tešla tada būna labiau elastinga ir ją pavyksta iškočioti plonai, ji neįplyšta.

Mama Julija

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?