Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Reikia:

300 gramų virtos vištienos;

50 gramų miltų;

2 kiaušinių;

150 ml pieno;

50 gramų fermentinio (kietesnio) sūrio;

pusės šaukštelio kepimo miltelių;

nedidelės cukinijos;

druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių (tinka itališkų žolelių mišinys).

Gaminimas:

Supjaustome gabaliukais virtą vištieną.

Kiaušinius išplakame su pienu.

Į šį plakinį pilame miltus su kepimo milteliais ir maišome. Pridedame prieskonių.

Tešla būna skystoka – į ją dedame vištieną bei tarkuotą sūrį.

Viską išmaišome ir dedame į kepimo indą.

Ant viršaus sudedame plonai pjaustytus cukinijos griežinėlius.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35-40 minučių.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis