3 sausainių receptai, kurie tinka ir vaikams

Namuose kepti sausainiai visada sveikiau už parduotuvėje pirktus, kurių etiketėje driekiasi didžiausia sudedamųjų produktų eilė, neapsieinanti be maisto priedų.

Jūsų dėmesiui – trijų tikrai paprastų sausainių receptai, kurių galite pasiūlyti ir mažiesiems valgytojams.


Minkšti sausainiai


Reikia:


250 gramų grietinės;

125 gramų sviesto;

450 gramų miltų;

70 gramų cukraus;

pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.


Gaminimas:


Margariną arba kambario temperatūros sviestą išsukite su grietine ir cukrumi.

Gerai išmaišę po truputį pilkite miltus su kepimo milteliais ir vėl maišykite.

Gautą tešlą padėkite į šaldytuvą valandai laiko.

Iš tešlos formuokite norimos formos sausainius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 15 -25 minutes.


Vida Press


Sausainiai su varške


Reikia:


150 gramų sviesto;

200 gramų varškės;

250 gramų miltų;

50 gramų cukraus.


Gaminimas:


Sviestą ištrinti su cukrumi ir varške.

Suberti miltus ir suminkyti tešlą.

Tešlą palaikyti šaldytuve valandą ar dvi.

Iškočioti tešlą maždaug pusės cm storiu ir formuoti norimus sausainius.

Kepti apie 15 minučių.

Iškepusius galima pabarstyti cukraus pudra ar cinamonu.


Vida Press


Apelsinu kvepiantys sausainiai


Reikia:


2 kiaušinių;

120 gramų margarino;

250 gramų miltų;

50 gramų cukraus;

arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;

kruopelės druskos;

vieno nedidelio apelsino tarkuotos žievelės.


Gaminimas:


Išplakti kiaušinius.

Margariną ištrinti su cukrumi ir sudėti į plaktus kiaušinius.

Į tešlą suberti tarkuoto apelsino žievelę.

Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir šiek tiek druskos.

Sudėti juos į turimą tešlą ir gerai išmaišyti.

Tešlą iškočioti ir formuoti sausainius.

Kepti 15-20 minučių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis