Nekeptas plikytų sausainių pyragas

Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas. Mano šeimynai jis pats skaniausias.

Šio pyrago idėją nusižiūrėjau iš Gabrielės blogo. Sakau idėją, nes šiek tiek receptą pakeičiau.

Reikės:

450 g plikytų sausainių,

800 g natūralaus jogurto (kambario temperatūros),

pusės indelio kondensuoto karamelinio pieno,

2 valgomųjų šaukštų cukraus,

1 arbatinio šaukštelio vanilės,

30 g želatinos,

skardinės konservuotų persikų.

Gaminimas:

Pirmiausia paruošiau 15 g želatinos su šiek tiek mažiau vandens, negu buvo nurodyta ant pakuotės. Kitą dalį želatinos įmaišiau į iš persikų indelio nupiltą sirupą.

Kol želatina brinko, sausainius „pamaitinau“ karameliniu kondensuotu pienu: su peiliuko pagalba įpjoviau šonus ir su šaukšteliu prikimšau. Taip paruoštus sausainukus sudėjau į tortinę, išklotą maistine plėvele.

Želatiną iš pirmosios stiklinės maišydama kaitinau tol, kol ji nebelipo prie šaukštelio. Dėmesio – neužvirinti! Atvėsinau želatiną.

Jogurtą suplakiau su vanile ir cukrumi, įmaišiau pravėsusią želatinos masę.

Viską supyliau ant sausainių.

Bandžiau sluoksniuoti, bet grietinės masė buvo labai skysta, tai tuos sausainius „susodino“ vienus ant kitų.

Viršų papuošiau supjaustytomis persikų puselėmis ir pastačiau į šaldytuvą sustingti.

Dabar kaitinau iš persikų indelio nupiltą sirupą, kuris buvo sumaišytas su želatina, kol pasidarė vientisas skystis. Vėlgi svarbu neužvirti. Atvėsinau.

Atsargiai supyliau masę ant pradėjusio stingti pyrago viršaus ir vėl dėjau į šaldytuvą. Dabar jau nakčiai.

Mamukynas.lt

Mamukynas.lt

Skanaus!

Mama Renata

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis