Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Nepaprastai purus meduolinis pyragas

Atvėsus orams vis dažniau norisi namuose jausti šiluma kvepiantį jaukumą.

Šis žydiškas meduolinis pyragas kvepia cinamonu, imbieru, apelsinais. Man šie kvapai asocijuojasi su jaukumu. Kas gali būti geriau už gardžiai kvepiančio pyrago gabalėlį su arbata vėsų vakarą.

Tiesą sakant, kodėl šis pyragas vadinamas žydišku, nepasakysiu. Tiesiog teko jo skanauti darbe, kur mane pavaišino bendradarbė. Tokio purumo pyrago dar neteko ragauti, tad skubu pasidalinti jo receptu ir su jumis.

Reikės:

170 gramų miltų;

70 gramų cukraus;

1/2 šaukštelio imbiero (sauso arba šviežiai tarkuoto);

1 arbatinio šaukštelio sodos;

1 arbatinio šaukštelio cinamono;

1 apelsino (reiks ir išspaustų sulčių, ir tarkuotos žievelės);

2 kiaušinių;

200 gramų medaus (ištirpinti vandens vonelėje, kad būtų skystas);

2 arbatinių šaukštelių aliejaus.

Gaminimas:

Sumaišome miltus, cukrų, imbierą, sodą ir cinamoną.

Kiaušinius išplakame.

Medų (skystą) sumaišome su aliejumi.

Sumaišome miltų mišinį su medumi ir pilame maišydami apelsinų sultis kartu su tarkuota žievele.

Viską gerai išmaišome.

Neišsigąskite, tešla bus skysta, panašiai, kaip lietinių blynų.

Supilame į kepimui skirta formą ir kepame 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Nuotraukose - dviguba porcija.

Skanaus!

Julija

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?