Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Produktai, kurių tikrai nereikia laikyti šaldytuve

Esame įpratę, kad produktus, kurių neketiname suvalgyti šiandien, dedame į šaldytuvą, kad ilgiau išsilaikytų švieži. Bet nepamirškite, kad kai kurie produktai - jei ir nesuges - bet laikomi šaldytuve praras ar pakeis skonį.

Pateikiame trumpą atmintinę, ko į šaldytuvą geriau nedėti:

- pomidorai, laikomi šaldytuve, praras skonį. Geriausia juos laikyti pintinėje ar dubenyje tiesiog ant stalo;
- šaldytuve pabuvusios bulvės gali tapti saldžios. Geriausiai jas laikyti popieriniame maiše vėsioje, ne per šaltoje vietoje;

- svogūnai, laikomi šaldytuve, suminkštės. Jiems laikyti geriausia vieta būtų sausa, vėsi ir toliau nuo bulvių, nes laikomos šalia šios daržovės gali pradėti gesti;

- jei norite, kad avokadai geriau ir greičiau sunoktų, jokiu būdu nedėkite jų į šaldytuvą. Pastarasis išlaikys avokadą ilgiau šviežią, bet jo nesunokins;

- česnakai, laikomi šaldytuve, pradės leisti daigus, taps guminiai;

- duona šaldytuve labai greitai džiūsta. Geriausia ją laikykite kambario temperatūroje (duoninėje) arba suvyniotą į popierių šaldiklyje (jei neketinate jos greitai suvalgyti);

- aliejų laikykite tamsioje vėsioje vietoje spintelėje arba šviesos nepraleidžiančiame bekvapiame inde. Šaldytuve jis ims kondensuotis, kietėti;

- medus šaldytuve gali pradėti kristalizuotis - jį geriausia laikykite kambario temperatūroje;

- šaltis lėtina bananų nokimą, jų žievė paruduoja, todėl ir jiems šaldytuve - ne vieta. Geriausia laikykite bananus spintelėje. Jei bananai labai suminkštėjo, dėkite juos į šaldiklį, vėliau galėsite pagaminti skanų kokteilį;

- šaldytuve nereikia laikyti ir virtų uogienių;

- jo neprikraukite ir tokiais vaisiais kaip ananasai, melionai, kivi, mango.

Nedėkite į šaldiklį:

- termiškai neapdorojamų daržovių, tokių kaip salotų lapai;

- didelį kiekį vandens turinčių daržovių (agurkų, svogūnų);

- pieno produktų - švieži jie žymiai skanesni;

- kiaušinių (šaldomų kiaušinių lukštai skilinėja).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?