Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Ruošiamės žiemai: skanioji burokėlių ir cukinijų mišrainė

Tinklaraštininkės mamos Zitos išbandyta mišrainė žiemai – su cukinija ir burokėliais.

Sudėtis:


1 kg burokėlių,


cukinija (vidutinio dydžio),


svogūnas,


česnako skiltelė,


2 pipiro žirneliai, lauro lapas,


acto (maždaug trečdalis stiklinės),


4-5 šaukštai cukraus,


1 didelis šaukštas druskos.


Mamukynas.lt


Gaminimas:


Burokėlius išvirti ir nulupti. Sutarkuoti. Cukiniją nulupti, išmesti sėklas ir taip pat sutarkuoti.


Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti.


Dėti viską į puodą, užpilti pusantros stiklinės vandens ir troškinti 15-20 minučių. Jei paragavus atrodo per rūgštu - įberti dar truputį cukraus ar atvirkščiai - truputį acto.


Baigus troškinti sudedam į švarius stiklainius ir užsukam dangteliais.


Tinka ne tik kaip garnyras, bet taip pat sriuboms, šaltibarščių gamybai.


Mama Zita


www.mamukynas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?