Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Neapsakomo skanumo obuolių pyragas

Šis obuolių pyrago receptas iš pirmo žvilgsnio atrodo keistokas, tačiau jei susiviliosite jį išbandyti, tikrai nenusivilsite.

Kai kuriuose šaltiniuose šis pyragas vadinamas bulgarišku obuolių pyragu. Tačiau neišsigąskite – pagaminamas jis tikrai be galo lengvai. Produktų nedaug, jų rasite kiekvienos šeimininkės virtuvėje.


Reikia:


1 stiklinės manų kruopų;


1 stiklinės miltų;


1 stiklinės cukraus;


1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;


pusės citrinos;


5 vidutinio dydžio obuolių;


1 stiklinės pieno.


Gaminimas:


Pirmiausia sumaišykime visus sausus produktus: manų kruopas, miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Galima įdėti kruopelę druskos, bet nebūtina.


Obuolius sutarkuokime burokine tarka. Apšlakstykite citrinos sultimis, antraip masė iš karto pajuoduos.

Kepimui skirtą formą ištepkite sviestu arba įklokite kepimo popierių.


Dabar viską sluoksniuojame: pirmiausia beriame trečdalį visų sumaišytų sausų produktų, ant viršaus sluoksnį obuolių, tada – vėl sausų produktų mišinį, vėl obuolių ir viršuje – sausų.


Prieš šaunant į orkaitę užpilame viską stikline karšto pieno, gali būti kone verdantis. Jei reikia, šaukštu praskiriame tešlą, kad pienas pasiektų ir apatinį pyrago sluoksnį.


180 laipsnių orkaitėje pyragas kepamas apie 50 -60 minučių.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?