2 patiekalai iš cukinijų, kuriems pagaminti nereikia daug proto

Prasidėjus cukinijų derliui, visi mes ieškome skanių patiekalų receptų. Šįkart atrinkome du itin paprastus receptus – skanią trintą sriubą bei apkepėlę.

Trinta cukinijų sriuba

Reikia:

2 nedidelių cukinijų;

1 morkos;

1,5 litro vištienos sultinio;

mėgstamų žolelių (krapų, petražolių ar pan.), maltų pipirų, druskos.

Gaminimas:

Išverdam vištienos buljoną, į kurį įdedame morką ir prieskonius. Cukinijas nulupame, jei storos sėklos,išimame cukinijos vidų, ir supjaustę gabaliukais dedame į sultinį. Tada paverdame apie 5- 10 minučių. Išjungę ugnį, su kiaurasamčiu išimame cukinijas ir jas sutriname trintuvu iki vientisos masės. Jeigu norite skysčiau, galite įpilti šlakelį vištienos sultinio.

Papuošiame krapais, petražolėmis ir valgome.

Vida Press

Skanaus!

Lengva cukinijų apkepėlė

Reikia:

1-2 cukinijų;

2 pomidorų;

250 gramų fermentinio sūrio (kietesnio);

alyvuogių aliejaus patepti kepimo formai,

raudonėlio, pipirų, druskos.

Gaminimas:

Cukinijas ir pomidorus supjaustome skridinėliais. Sūrį supjaustome kone permatomais gabalėliais. Į aliejumi išteptą stiklinę ar kitą formą dedame viską spirale nuo indo vidurio: cukinija, pomidoras, sūris. Ant viršaus pabarstome prieskoniais, uždengiame folija ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Jei norite, kad apkepėlė būtų apskrudusi, likus kelioms minutėms nuimkite foliją ir pakepkite ją neuždengtą.

Vida Press

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis