Ruošiamės žiemai: raudonųjų serbentų drebučiai

Jeigu svarstote, ką daryti su raudonųjų serbentų derliumi, kviečiame išbandyti mamų tinklaraštininkių receptą.

Gaminimas:

Uogas atskirti nuo kotelių. Nuplautas palikti, kad nuvarvėtų, tada išspausti per marlę, panašiai kaip bulves cepelinams.

Kauliukus išmesti, o gautas sultis pilti į puodą, sumaišyti su cukrumi (santykis maždaug 1:1) ir užvirus pavirinti 15-20 min.

Pravėsusį, bet dar šiltą sirupą supilstyti į paruoštus stiklainius ir neuždengus palikti kol visai atvės.

Tinka kaip uogienė prie blynų, apkepų, paskaninti ledus arba galima pasidaryt tiek karštą tiek šaltą gėrimą.



Zita

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis