Šiuos skrebučius vaikai mielai valgo. Konkretus šis receptas yra su obuoliais, tačiau nebijokite improvizuoti. Panašius skrebučius galite patiekti apibarstę šviežiomis uogomis arba uždėję šaukštą trintos varškės.
Reikia:
50 gramų grietinėlės;
50 gramų sviesto;
1 kiaušinio;
prancūziško batono (tinka ir lietuviškas, tradicinis);
1 nedidelio obuolio;
cinamono;
1 šaukšto cukraus;
malto muskato riešuto (jeigu nemėgstate ar neturite, nedėkite);
cukraus pudros.
Gaminimas:
Obuolį supjaustyti kubeliais ir svieste trumpai pakepti, kol suminkštės. Prieš pat ugnies išjungimą apibarstyti cinamonu ir maltu muskato riešutu.
Prancūzišką batoną supjaustyti riekelėmis.
Kiaušinį išplakti su grietinėle ir cukrumi.
Batono riekelę dėti į plakinį iš abiejų pusių ir apkepti keptuvėje, kol abi pusės paruduos.
Išėmus batoną iš keptuvės, ant jo viršaus uždėti obuolių.
Ant viršaus pabarstyti cukraus pudra. Jei itin mėgstate cinamoną, galite ant viršaus jo užberti papildomai.
Tinka pusryčiams, vakarienei ar užkandžiui tarp rimtų valgymų.
Skanaus!
Norite pasidalinti savo vaikų mėgstamu receptu su mumis? Mielai laukiame. Rašykite el.p. portalas@tavovaikas.lt