Braškių ir šokolado keksiukai – ar gali būti kas skaniau?

Kol nesibaigė braškių sezonas, siūlome nesunkiai pagaminamų ir labai skanių braškinių ir šokoladinių keksiukų receptą. Išbandykite jį jau šiandien.

Braškių ir šokolado keksiukai

Sudėtis:

125 g sviesto,

450 ml miltų,

150 ml cukraus,

1 šaukštelis kepimo miltelių,

250 g braškių,

200 ml grietinės arba natūralaus jogurto,

2 kiaušiniai,

75 g juodojo šokolado,

1 šaukštelis su kaupu krakmolo,

miltinio cukraus,

minkšto sviesto ir kokosų drožlių (formelėms patepti ir pabarstyti).

Gaminimas:

Keksiukų formeles patepkite minkštu sviestu ir apibarstykite kokosų drožlėmis.

Ištirpinkite sviestą, atvėsinkite.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi, išsukite su grietine, kiaušiniais, ištirpintu sviestu.

Masė turi būti vientisa ir tiršta. Šokoladą ir braškes susmulkinkite, pabarstykite krakmolu, atsargiai išmaišykite ir sudėkite į tešlą (maišykite kiek įmanoma mažiau).

Tešlą supilkite į formeles. Kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes.

Kai keksiukai iškeps, ištraukite ir orkaitės ir palikite atvėsti. Prieš tiekdami į stalą pabarstykite miltiniu cukrumi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis