Šokoladinis pyragas, kuriam drėgnumo suteikia vienas ypatingas ingredientas

Skanus šokoladinis pyragas tiems, kurie norėtų palepinti save ir draugus namie keptu skanumynu.

Reikės:

2 puodelių miltų (aš naudojau speltos);

2 puodelių burokine tarka sutarkuotų cukinijų;

1/2 puodelio rudo cukraus;

1/2 puodelio aliejaus;

1/2 puodelio nesaldžios kakavos;

1 a.š. vanilės ekstrakto (nebūtinai);

1 a.š. kepimo miltelių;

1/4 a.š. druskos.

Šokoladiniam glaistui:

2 puodelių cukraus pudros;

1/4 puodelio kokoso aliejaus;

2 v.š nesaldžios kakavos;

6-10 v.š. augalinio/karvės pieno (pilti pamažu iki tinkamos konsistencijos).

Gaminimas:

Sumaišome visus birius produktus, išskyrus druską. Pilame aliejų, beriame cukiniją ir tada druską, viską gerai išmaišome ir paliekame pastovėti 10-15 min. Skardą išklojame kepimo popieriumi, dedame mūsų pyrago tešlą, kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min. Kol pyragas kepa darome šokoladinį glaistą. Sumaišome cukraus pudrą su kakava, pilame kokoso aliejų, išmaišome, tada po truputį pilame pieną, glaistas turi būti nelabai tirštas. Iškeptą pyragą šiek tiek atvėsiname, pilame glaistą. Paliekame atvėsti iki kambario temperatūros, tada bent porai val įdedame į šaldytuvą.

P.S. Dėl cukinijos skonio nesibaiminkite, jos tikrai nesijaučia.

J.Rimavičienės nuotr.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis