Šio marinato esmė yra tokia, kad ingredientus reikia dėti būtent tokia eiliškumo tvarka, kaip parašyta. Tai yra būtina, jeigu norite tikrai skanių šašlykų.
Reikės:
3-4 kg kiaulienos sprandinės.
Ją supjaustome 3-4cm storio kubeliais.
Marinuojame:
1) 4-5 a.š. druskos.
2) Juodi pipirai (būtinai stambaus malimo). Jei malsite su malūnėliu, tai reikės 15-20 vnt pipirų.
3) Kalendros – 15-20 vnt.
4) 1/2 a.š. baziliko.
5) Kumino - kiek mažiau nei 1/2 a.š. Nesupainiokite jo su krapais arba su kmynais, lapai panašios išvaizdos.
6) Kelių lauro lapelių.
7) Maltos raudonosios paprikos - 1/2 a.š be kaupo.
8) Svogūnų. Santykis su mėsa turi būti 1:1. Juos supjaustome griežinėliais, nestambiai.
9) Saulėgrąžų aliejus 5-6 v.š. Tinka tik saulėgrąžų, nedėkite alyvuogių, nes skonis bus tikrai ne toks.
10) Viską gerai išmaišykite
11) Citrina: iš 1 vnt. vidutinio dydžio citrinos išspaudžiame sultis. Jokiu būdų nedėkite citrinos anksčiau, nei numatyta recepte, nes mėsa taps guminė.
Dar kartą viską gerai išmaišome, sudedame į puodą, prispaudžiam kuo nors iš viršaus ir paliekame per naktį.
Kepti galima ir orkaitėje, ir keptuvėje, o šašlykinėje ant žarijų bus labai skanu.
Vadovaukitės receptu ir būsite maloniai nustebinti.
Skanaus.
Mama Julija