Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Patiekalas, kuriam valgyti nereikia nei lėkščių, nei šakučių

Buritas - įdarytus meksikietiškus tortilijos papločius - mėgsta dauguma vaikų. Tai toks demokratiškas patiekalas, kuriam valgyti nereikia nei lėkščių, nei šakučių.

Gardūs ir sveiki suktinukai - vištienos ir avokadų buritos

Bene geriausia, kad gardžių blynelių apvalkale į mažųjų pilvelius galima išsiųsti daugybę sveikų, maistingų dalykų, kuriuos įprastai sumaitinti kainuoja nemažai nervų ir pastangų. Tarkim, maniškiai, pasigardžiuodami sukirto buritas su vištienos krūtinėle, avokadais ir kalendros žalumynais - pagaminus pietums, turėjau pakartotinai kepti ir vakarienei!

Sveikesnes ir maistingesnes buritas pagaminsime su naminėmis tortilijomis, kurias galima išsikepti patiems. Jei suktinukus ruošiame vaikų šventei, juos įdaryti galime iš anksto ir uždengę palikti šaldytuve. Šventės metu teliks apkepti keptuvėje ir patiekti.

Reikės:

  • 10 tortilijų papločių

  • 160 g virtos vištienos krūtinėlės

  • 1 šaukštelio garstyčių

  • druskos, juodųjų pipirų

  • 120 g fermentinio sūrio

  • 2 vidutinio dydžio avokadų

  • 3/4 šaukšto citrinos sulčių

  • 10 g kalendros žalumynų

  • 10 šaukštų grietinės

  • kelių šaukštų aliejaus kepimui

Alvilės Rimaitės nuotr.

Gaminame meksikietiškus suktinukus - vištienos ir avokadų buritas:

1. Virtą vištienos krūtinėlę aptepame garstyčiomis, įtriname druska ir pipirais ir apkepame iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejaus šaukšte. Leidžiame pravėsti ir supjaustome plonais gabalėliais.

2. Sūrį sutarkuojame stambia tarka.

3. Avokadą nulupame ir supjaustome, apšlakstome citrinos sultimis.

4. Kalendras smulkiai supjaustome ir sumaišome su vištienos bei avokado gabalėliais ir tarkuotu sūriu.

5. Kiekvieną tortiliją aptepame šaukštu grietinės, dedame po 1/10 įdaro ir susukame į vokelį, kad įdaras neišbyrėtų.

6. Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir ant vidutinės ugnies apkepame buritas iš abiejų pusių. Kviečiame valgytojus ir įteikiame kiekvienam po kvapnią, gardžią buritą, įsuktą į servetėlę.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?