Šokiruojantis istorijos tęsinys apie paliktą Dauno sindromą turintį kūdikį

Istorija apie mažąjį Gammy šiomis savaitėmis aptarinėjama visame pasaulyje. Pora iš Australijos surado Tailande pakaitinę motiną, kuri išnešiojo jiems dvynius. Dauno sindromu sergantį berniuką bevaikė pora paliko likimo valiai, namo į Australiją išsivežusi tik sveikąją dvynę mergaitę. Šiandien paaiškėjo naujų faktų šioje mįslingoje istorijoje.

Istoriją, kuri suvirpino milijonų žmonių širdis, aprašėme ir TavoVaikas.lt portale. 21 -erių metų tailandietė Pattaramon Chanbua pasiryžo tapti pakaitine (surogatine) motina ir už atlygį išnešioti biologinius australų poros vaikus.

Nėštumo metu paaiškėjo, kad vienas iš jų turi Dauno sindromą. Gimusį berniuką biologiniai tėvai paliko Tailande, o namo išsivežė tik sveikąją mergaitę. Šiandien Gammy prižiūri jį išnešiojusi ir pagimdžiusi nebiologinė motina. Berniukas turi širdies ydą, jam ateityje prireiks operacijos. Istorijos pradžią galite paskaityti mūsų portale čia.

Tailandietė Pattaramon Chanbua pasiryžo tapti pakaitine motina ir už atlygį išnešioti biologinius australų poros vaikus
AP/Scanpix

Šį savaitgalį pagaliau buvo galima išgirsti ir australų poros versiją. Iki šiol jų tapatybė nebuvo atskleista, o dabar jie ryžosi dalyvauti TV laidoje, kur atsakinėjo į daugybę klausimų. Laidą "60 minučių" transliavo Australijos televizijos 9 kanalas. Vos tik pradėjus anonsuoti šią laidą, pasipylė neigiama reakcija jos atžvilgiu - socialiniuose tinkluose kūrėsi grupės, kurios siūlė boikotuoti šį interviu ir nežiūrėti jo - esą taip niekingai pasielgusi pora neturi teisės į jokius pasiaiškinimus. Transliuotojas iš anksto viešai pareiškė, kad šis interviu nėra mokamas - už jį australų porai pinigų jie nemokėjo.

Laidos metu biologinis dvynukų tėtis, australas David Farnell teigė, kad nepaliko neįgalaus berniuko likimo valiai. Esą jis su žmona Wendy iš Kinijos norėjo auginti abu dvynius patys, tačiau esą tailandietė pakaitinė motina neleido vežtis  sergančio berniuko. Sekmadienį vykusiame interviu australas sakė, kad bijojo, jog jiems neatiduos ir mergaitės, esą todėl paskubėjo iš Tailando parsigabenti naujagimę, pavadino ją Pipah ir sutvarkė jai Australijos pilietybės dokumentus.

Interviu vyras neigė, kad siūlė pakaitinei motinai daryti abortą. Pasak jo, gruodžio mėnesį iš karto po gimdymo tailandietė pagrasino iškviesti policiją ir pasilikti sau abu vaikus, esą todėl jie greitai išsivežė mergaitę į Tailandą, o berniuko išsivežti esą jiems neleista dėl sunkios sveikatos būklės. Biologiniai dvynukų tėvai interviu pripažino, kad per visus šiuos 7 mėnesius jie neturėjo jokio kontakto su Tailande likusiu sūneliu, nežino, kaip jam sekasi.

Paliktąjį berniuką dvynį šiuo metu prižiūri jį pagimdžiusi tailandietė
AP/Scanpix

Negana to, narpliojant šią istoriją paaiškėjo daugiau skandalingų faktų. Pasirodo, minėtasis biologinis dvynių tėvas David Farnell ne kartą buvo teisiamas dėl pedofilijos.  Kaip pranešė Australijos naujienų agentūra (AAP), 56 -erių metų vyras prieš daugiau kaip 20 metų buvo pripažintas pedofilu. Vieną kartą teistas dėl dviejų mažų mergaičių išnaudojimo, kitą kartą - dėl vienos. Kalėjime jis praleido ketverius metus. Interviu televizijai metu jo žmona užtarė vyrą, jog jis jau atsėdėjo už nusikaltimą ir negali dėl to būti teisiamas visą gyvenimą. Anonimiškai pasisakė ir vyro sūnus iš pirmos santuokos, kuris užtarė tėvą. Pats David Farnell sakė suprantantis visuomenės neigiamą nuostatą jo atžvilgiu, bet tikino, jog jo mažajai dukteriai su juo yra saugu gyventi.

Apie šį interviu ir pedofilijos šleifą sužinojusi tailandietė, kuri dabar rūpinasi Dauno sindromą turinčiu kūdikiu, yra pasiryžusi paimti auginti ir jo sesutę.

Diskusijų po šio interviu įsiplieskė dar daugiau. Visuomenė nerimsta dėl biologinio tėvo praeities ir svarsto, kaip toliau rutuliosis ši neeilinė istorija.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis