6 kilogramus sveriančią naujagimę mama pagimdė pati

Vokietijos Leipcigo mieste gimė neįprastai didelis kūdikis. 6,1 kg ir 57 cm ūgio mergaitė yra viena didžiausių visų laikų šioje šalyje gimusių naujagimių.

Gimė kone dvigubai didesnė, negu įprastai gimsta naujagimiai

Naujagimę tėvai pavadino Jasleen, gimimo akimirką ji svėrė 6,1 kg ir buvo 57 cm ūgio. Tai beveik dvigubai daugiau, negu įprasta. Vidutinis naujagimių mergaičių svoris Vokietijoje yra 3,2 kg, o ūgis - 49 cm.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Lietuvoje duris atvėrė tūkstančius kartų padidintų vabzdžių parkas
9 naujagimių tėvų klaidos, kurių galima išvengti

Universitetinės klinikos, kurioje gimė naujagimė, vadovas, prof. Holgeris Stepan sakė, kad mergaitė gimė natūraliai, cezario pjūvio operacijos neprireikė. Tai, kad naujagimis yra neįprastai didelio svorio buvo numanoma jau nėštumo metu, todėl ateinant į pasaulį Jasleen, dirbo didelė patyrusių specialistų komanda.

Tokį didelį svorį galėjo lemti nėštumo diabetas, kuris nebuvo laiku diagnozuotas. Po gimdymo moteris jaučiasi gerai, naujagimis stebimas medikų.

Naujagimio svorį lemia daug aplinkybių

Būsimo vaiko svoris ir kūno sudėjimas priklauso nuo įvairių aplinkybių: būsimosios mamos mitybos nėštumo metu, tėčio ir mamos kūno svorio, taip pat nuo moters ligų.

Diabeto atvejais naujagimiai gimsta didesni, negu vidutinis jų svoris, tuo tarpu rūkančios moterys, neatsisakančios šio žalingo įpročio ir per nėštumą, gimdo mažesnio svorio vaikus.

Gimimo svoris yra svarbus ir tolimesniam vaiko gyvenime: gimusieji didesnio svorio, negu vidutinis, dažniau turi antsvorį ir suaugę. Jie labiau rizikuoja susirgti cukriniu diabetu bei širdies ir kraujagyslių ligomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis