Dizainerė kuria papuošalus iš mamos pieno

Maitinimas krūtimi - geriausia pradžia mūsų vaikams. JAV dizainerė Allicia Mogavero augindama savuosius vaikus sugalvojo savaip įamžinti ir pagerbti mamos pieną - ėmė kurti papuošalus iš jo.

Dizainerė Allicia Mogavero savo bloge breastmilkpendants.blogspot.com pasakoja, jog ši idėja jai kilo auginant savo vaikus. Moteris sako, kad vaikučio žindymas yra vienas sunkiausių, tačiau tuo pačiu ir atsakingiausių motinystės darbų. Ji sako, kodėl gi neišsaugojus atminimo apie mamos pieną visiems laikams, ir tam ji sugalvojo netradicinį būdą - kuria papuošalus su mamos pienu.

Šiandien menininkės darbai - jau žinomas prekių ženklas, besivadinantis "Mamytės pieno kūriniais" (Mommy MilkCreation). Pirmieji jos pakabukai su mamos pienu buvo parduoti prieš šešerius metus, per tą laiką dizainerė neatsigina naujų užsakymų ir prašo būsimas klientes būti atlaidžioms, kad jų pakabukas nebus labai greitai pagamintas.

Dizainerė sukūrė unikalią technologiją, kurios metu mamos pienas paverčiamas kieta mase, tarsi karoliukais. Skirtingų mamų papuošalai iš mamos pieno turi kitokį atspalvį, nes tai priklauso nuo to, kiek riebalų yra konkrečios mamos piene.


Tam, kad sukurtų vieną papuošalą su mamos pienu, menininkei reikia apie 30 ml pieno (keli šaukštai), kurį ji prašo atsiųsti sandarioje pakuotėje. Po to kai gauna mamos pieno, pieno apdirbimas užtrunka iki 8 - 10 savaičių.

Dizainerė garantuoja, kad dirba sąžiningai ir pakabutį su mamos pienu pagamina būtent iš tos mamytės pieno, kuri tą papuošalą ir užsakė.


Etsy parduotuvėje menininkės darbai kainuoja nuo keliolikos iki šimto JAV dolerių. Tačiau kaip savo bloge rašo dizainerė, šis atsiminimas apie gražų jūsų motinystės etapą yra aukso vertės.

breastmilkpendants.blogspot.com nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis