Fotografė įamžino savo 19 savaičių gimusį ir 5 minutes išgyvenusį sūnų foto

Fotografė iš Jungtinių Amerikos Valstijų ir jos sūnelio istorija - šios savaitės interneto sensacija, sukrėtusi visą pasaulį.

Walter Joshua Fretz - taip vadinasi berniukas, kurio istorija šią savaitę užkariavo pasaulio tinklaraštininkų širdis. Jo mama, fotografė Lexi, birželio 14 -ąją skaičiavo devyniolika nėštumo savaičių ir 3 dienas. Ji laukėsi trečiojo vaikučio, berniuko. Namuose jau augo dvi žavios mergaitės.

Netikėtai prasidėjęs gimdymas, kurio priežastis iki šiol nėra aiški, baigėsi nelaimingai. 19 savaičių kūdikis gimęs išgyveno vos penkias minutes. 

TAIP PAT SKAITYKITE:

Mano gimdymo istorija: leiskite man numirti

Palaužta nelaimės moteris ne iš karto sutiko įamžinti savo gimusį ir mirusį sūnelį. Tik vėliau ji ryžosi fotosesijai, kurios tikslas - parodyti žmonėms, kad 19 savaičių vaisius yra miniatiūrinis mažas žmogutis. Deja, yra per silpnas, kad išgyventų...

Fotosesijoje dalyvavo ir moters dukrytės, ir vyras. Per anksti gimęs naujagimis tilpo viename delne ir atrodė it mažas porcelianinis vaikutis. Šeimos sprendimu, jo palaikai buvo kremuoti.

Paviešinusi savo istoriją ir fotosesiją, kurią galima surasti ir fotografės tinklaraštyje, ir Facebook paskyroje, netektį išgyvenusi moteris sulaukė neįtikėtino palaikymo. Jos sielvartą asmeniškai priėmė visi, kuriems vaikelis gimė per anksti ir neišgyveno; laiškus rašė ir tie, kurie tokiu laiku gimusio vaikučio net nepamatė (nes yra šalių, Lietuva tarp jų, kur gimdymas iki 21 nėštumo savaitės vadinamas persileidimu, o kūdikis patenka tarp medicinos atliekų).

Moteris sulaukė skaitytojų vyrų laiškų, kurie pasakojo apie savo moterų atliktus abortus ir prašė leidimo paviešinti šias nuotraukas, kad galvojantys apie tokį žingsnį susimąstytų.

Fotografė tikisi, kad jos poelgis paviešinti istoriją padės susimąstyti visiems sutrikusiems ir apie abortą galvojantiems žmonėms. Visą fotosesiją galima pamatyti fotografės puslapyje http://f2photographybylexi.wordpress.com  štai čia

Perspėjame, kad vaizdai gali šokiruoti, todėl gerai pagalvokite, ar tikrai norite juos pamatyti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis