20 faktų, kurių nežinojote apie karališkąsias krikštynas

Princas Williamas ir Kembridžo kunigaikštienė Catherine Middleton savo pirmagimį sūnelį, princą George, krikštys spalio 23 dieną. Trijų mėnesių sulaukęs mažylis trečiadienį pirmą kartą taps istorinio spektaklio žvaigžde.

Jo krikštas vyks šv. Jameso rūmų koplyčioje, o mažąjį George krikštys Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby. Šis įvykis per padidinamąjį stiklą stebimas viso pasaulio ir jau dabar aptarinėjamos visos oficialios ir neoficialios iškilmių detalės.

Taigi, pateikiame įdomiausias karališkųjų krikštynų detales.

1. Pirmasis berniuko vardas George Anglijoje ir Velse buvo 12 pagal populiarumą vardų sąraše. Šiandien jis pirmoje vietoje.

2. Antrasis princo vardas Alexander - duotas vieno iš Williamo krikštatėvių garbei. Žinoma, tai tik viena iš daugelio priežasčių, Anglijos istorijoje šis vardas laikomas itin svarbiu.

TAIP PAT SKAITYKITE:
9 keisčiausios vietose, kuriose moterys pagimdė naujagimius
12 močiutės patarimų, jei peršalote: kompresai, nuovirai, arbatėlės

3. Pirmoji krikštynų iškilmių vieta, kurią prognozavo žiniasklaidos atstovai - Vestminsterio vienuolynas.

4. Kitas įdomus faktas jums: kol kas keturi karališkieji kūdikiai buvo pakrikštyti Muzikos kambaryje Bekingemo rūmuose. Princas Čarlzas buvo pirmasis, tuomet princesė Anne, Prince Andrew ir princas Williamas.

5. Visus keturis aukščiau minėtus karališkuosius kūdikius krikštijo Kenterberio arkivyskupas, kuris atliks apeigas ir princo George krikštynų metu.

6. Princas Harry buvo pakrikštytas šv. Jurgio koplyčioje ir taip nutraukė krikštynų Muzikos salėje tradiciją.

7. Mažasis princas iš naujo laužo seną tradiciją, nes krikštą priims šv. Jameso koplyčioje.

8. Koplyčią Williamas su Catherine pasirinko dėl jaukumo ir intymumo. Be to, būtent šioje koplyčioje Williamas atsisveikino su mama, princese Diana, o jos atminimas visada buvo svarbus Williamui.

9. Krikštynas atsisakyta transliuoti tiesiogiai per televiziją.

10. Princas Williamas buvo pakrikštytas, kai jam buvo vos daugiau nei mėnuo, princas Čarlzas - taip pat po mėnesio, o štai mažasis Georgas sulaukė jau visų trijų mėnesių.

11. Manoma, kad krikštynos įvyko vėliau nei kitų princų dėl Karalienės Elžbietos II atostogų. Nenorėta nutraukti jos didenybės poilsio.

12. Karališkasis krikšto rūbas iš rankų į rankas perduodamas jau nuo 1841 metų. Pirmoji jį dėvėjo karalienės Viktorijos duktė princesė Viktorija. Taigi, princas Georgas bus pasipuošęs 172 metų senumo drabužiu.

13. Šį krikšto rūbą dėvėjo jau 60 karališkųjų kūdikių!

14. Princas Williamas ir Kembridžo kunigaikštienė Catherine Middleton pasirinkdami mažylio krikštatėvius sulaužė karališkąsias tradicijas. Įprastai visi krikštatėvius vaikams rinkdavo iš kilmingųjų sluoksnio, tačiau Georgo krikšto tėvai - paprasti mirtingieji.

15. Oficialiai pristatytas tik vienas krikštatėvis. Princas Williamas pagerbė savo artimą draugą Guy Pelly, kuris jau daug metų yra diskretiškas ir geras Williamo draugas. Šias savybes princas nori perduoti ir savo sūnui.

16. Krikšto tėvas Guy, buvęs naktinio klubo savininkas, garsėja savo kontraversiška praeitimi: vakarėlių pomėgiu bei bylinėjimusi su teismais. Šiuo metu vyras kaltinamas vairavimu išgėrus.

17. Karališkieji kūdikiai turi po 6 krikštatėvius. Žiniasklaidai krikšto mama dar nėra oficialiai pristatyta, todėl spėliojama, jog tai gali būti Kembridžo hercogienės sesuo Pippa.

18. Tikimasi, kad princas Harry taip pat taps mažylio krikštatėviu. Buvusio Olimpinio jojimo čempiono sūnus Jamesas Meade, Williamo kilnojamojo turto agentas Thomas Van Straubenzee ir sena Kate draugė Alicia Fox-Pitt - pagrindiniai likusių krikštatėvių variantai.

19. Krikštynų metu pirmą kartą Anglijos istorijoje bus įamžintos net keturios karališkosios kartos. Karalienė Elžbieta II, Princas Čarlzas, Princas Williamas ir Princas George.

20. Krikštynų iškilmių organizatorė prasitarė, kad tai bus jauki šeimos šventė, kurioje dalyvaus tik artimiausi šeimos nariai ir draugai. Vaiko krikštynų šventė tikrai nebus tokia pompastiška, kaip tėvų vestuvės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis