Žinomos mamos su vaikais gėrėjosi naujagimiais gėlėse FOTO

Dainė Baumilė, Rūta Rimšelienė, Laura Čepukaitė ir kitos mamos su savo vaikais vakar vakarojo Vilniuje esančiame vaikų restorane - teatre „KukuMuku". Čia fotonamai „REDLUK" atidarė Reditos Dominaitytės ir fotografo Deivio Luko parodą „Pirmieji žiedai", kurioje naujagimiai įamžinti gėlių žieduose.

Naujiena - naujagimių fotosesijos

Personalinę parodą menininkų duetas rengia po aštuonerių metų pertraukos. Kaip sakė Redita Dominaitytė, parodą reikia rengti tada, kai turi kažkokią naujieną, žinią, kurią nori perduoti žiūrovams. „Mūsų naujiena yra ta, kad pradėjome fotografuoti naujagimius. Lietuvoje tai naujiena, negirdėjau, kad kas specializuotųsi. Visi vaikai, kuriuos fotografavome parodai, buvo nuo 9 dienų iki 20 dienų amžiaus. Tai buvo iššūkis ne tik tėveliams, bet ir mums. Jie tokie mažulėliai!" - sakė Redita, kuri su vyru Deiviu augina du vaikus - Upę (10) ir Ugnių (8).

TAIP PAT SKAITYKITE:
Redita Dominaitytė: norėčiau trečio leliuko, bet...
Fotografai sukūrė nuotraukas, kaip galėtų atrodyti Milos Kunis ir Ashtono Kutcherio vaikai

DELFI / Kiril Čachovskij

Pirmieji modeliai jau bėgioja savo kojomis

Iš viso parodoje eksponuojama 15 darbų, kuriems pozavo keturi modeliukai - dvi mergaitės ir du berniukai. Mažiausiajam - Adomui - tuomet buvo vos devynios dienos, kitiems mažyliams - kelios savaitės. Šiandien Adomas jau vienerių metų pipiras ir parodos atidaryme bėgiojo savo kojomis. Kaip mūsų portalui sakė jo mama Miglė, išgirdusi pasiūlymą dalyvauti fotosesijoje, ji ilgai nesvarstė. Nors tokio amžiaus kūdikėliai yra itin maži, ji nepabijojo tokio nuotykio, o rezultatu liko be galo patenkinta.

Kita parodoje įamžinta mažylė - Ugnė - fotografavimo dieną buvo penkiolikos dienų. Kaip sako jos mama Ada, nors tai ir jų pirmagimė, šeima nepabijojo tokio iššūkio ir mielai priėmė pasiūlymą surengti naujagimės fotosesiją. Tiesa, tokį sumanymą teko slėpti nuo Ugnės močiutės - Ada su vyru ir penkiolikos dienų mažyle išsikvietė taksi ir sumelavusi močiutei kelionės tikslą, išdūmė į Reditos ir Deivio fotostudiją. Šiandien Ada sako, kad nė kiek nesigaili tokio poelgio, parodą vadina gražia idėją, o Reditą - labai šilta ir motiniška. Nes, pasak Ados, labai svarbu, kad kūdikius fotografuojantys profesionalai būtų ne tik savo srities specialistai, bet ir išmanytų vaikų psichologiją ir raidą, mokėtų bendrauti su jaunais tėvais. Juk fotosesija trunka valandą ir ilgiau, fotografams tenka patikėti didžiausią turtą - mažą vaikelį.

Atidarydama parodą, Redita išdavė ir kuriozišką detalę - kai praėjus metams po fotosesijos, ji paprašiusi vienos vaiko šeimos parodyti nuotraukose, kuris iš visų mažylių yra būtent jos. Ir... šeima neatpažino.

Rūta Rimšelienė: „Nėščios moterys - pačios gražiausios"

Parodos atidaryme dalyvavo ir batų dizainerė, dviejų vaikų - Ąžuolo (10) ir Tauro (3) mama Rūta Rimšelienė. Į klausimą, ar pati ryžtųsi profesionaliai naujagimio fotosesijai, ji atsakė nežinanti, tačiau parodos idėją vertina puikiai.

 „Idėja, kad vaikai yra mūsų gėlės, mūsų grožis, man labai priimtina. Kiekvienas vaikų amžiaus tarpsnis turi savo grožį, ir vaikų fotografavimas, įamžinimas, padeda tą grožį išsaugoti prisiminimuose. Yra šeimų, kurios fotografuoja gimdymus, ir tai jiems atrodo sakralu, šventa, laiko kaip relikviją. Kiti laikosi nuostatos nerodyti vaikučio kitiems mėnesio po jo gimimo. Tai kiekvienos šeimos apsisprendimas. Kaip pasielgčiau aš, šiandien dar nežinau", - TavoVaikas.lt portalui sakė Rūta Rimšelienė.

DELFI / Kiril Čachovskij

Pašnekovė prisipažino, jog ir nėštumo metu nesikreipė į fotografus dėl pilvuko įamžinimo, tačiau nėščiąsias moteris vadina pačiomis gražiausiomis moterimis. "Nėštumo metu neturėjau fotosesijos. Man kliūva vienas momentas - juk būna visokių atvejų, kai nėštumas nesibaigia laimingai... Visada pagalvoju, kad „Duok Dieve, nėštumas baigtųsi laimingai ir kūdikėlis gimtų sveikas". Man nėščia moteris yra labai graži, nes jos akys spindi. Būna ir nelaimingų nėštumų, nelauktų vaikučių, gal tada akys ir nespindi. Bet nėščiosios yra ypatingos, net jei moteris yra pilnesnė, tas laukimo laikas yra gražus", - sakė dviejų vaikų mama.

Dainė Baumilė: "Laukiu vasaros, kad galėtume pasidaryti šeimos fotosesiją"

Parodos „Pirmieji žiedai" atidaryme dalyvavo ir Dainė Baumilė su dukryte Smilte (3,5). Kaip mums sakė moteris, idėja fotografuoti naujagimius jai labai patinka. Nors pati, prisiminusi, pirmąsias savo dienas po gimdymo pavadino jas taip: „jausmas toks, lyg esi kosmose". „Pas Reditą ir Deivį aš fotografavausi asmeninei fotosesijai, man draugės buvo padovanoję tokią dovaną, tačiau turiu mintį, kad sulauksim vasaros ir darysime visos šeimos fotosesiją. Man patinka jų nuotraukų braižas, ryškios spalvos, tokios, kokia ir yra vaikystė"- sakė Dainė Baumilė.

O ką žavioji moteris mano apie nėščiųjų fotosesijas? „Kai laukiausi, nebuvo tokios minties. Bet niekada negali žinoti, gal ateityje dar bus. Antrą kartą besilaukdama gal ir pagalvočiau apie tai, nes dabar kai pažiūriu, apskritai, mažai turiu savo besilaukiančios nuotraukų". Kadangi prakalbome apie laukimą, naujagimius (o ir paroda atidaryta per Gandrines), pasiteiravome Dainės, gal jau šeima galvoja apie brolį ar sesę Smiltei? „Tai, kad ji dar neprašo", - kvatodama į klausimą atsakė moteris. Nors Smiltė lanko vaikų darželį ir turi daug draugų, kol kas tokios minties, jog galima tėvų prašyti sesės ar brolio, jai niekas nepasakė. „Smiltė į darželį eina labai noriai, turi daug draugų. Gal jai to užtenka?.. Be to, ji turi pusbrolį, mano sesės sūnų. Jis šiek tiek jaunesnis, bet jau kartu abu žaidžia", - sakė Dainė Baumilė.

Paroda aplankys Kauną ir Klaipėdą

Kovo 25 dieną per Gandrines Vilniuje atidaryta paroda „Pirmieji žiedai" vaikų restorane - teatre „KukuMuku" veiks mėnesį. Kita stotelė - Kaunas, paroda bus atidaryta Motinos dienos proga. Po to paroda keliaus į Klaipėdą, kur Vaikų gynimo dienos proga bus atidaryta ledainėje bei dalyvaus vaikų miesto šventėje „Karkadienis".

Fotogalerijoje - akimirkos iš parodos atidarymo:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis