Kaip Liūtas sutaria su kitais Zodiako ženklais

Astrologė Rita Vainauskienė pasakoja apie vaiką - Liūtą: kokias savybes turi šis Zodiako ženklas ir kaip jam sekasi sutarti su kitais ženklais.

Liūtai iš prigimties yra malonūs ir dosnūs, pasitikintys savimi ir išdidūs, drąsūs, ambicingi, su stipriai išreikštu savigarbos jausmu.


Liūtai vaikai yra lyderiai gerąja žodžio prasme. Jie kuria naujus žaidimus ir jiems vadovauja. Kiti vaikai juos myli ir gerbia. Liūtukai mėgsta įvairias šventes, dažnai turi aktoriaus sugebėjimų. Liūtas – kilnumo simbolis. Jis veržiasi vadovauti bendraamžiams, seserims ir broliams. Vyresniame amžiuje atsiranda egocentrizmas ir stiprus noras pasirodyti. Mėgsta linksmą ir džiaugsmingą gyvenimą, kuris pripildytas pramogomis ir malonumais, prabanga ir išoriniu spindesiu. Tėvams sunku suprasti, iš kur tokie charakterio bruožai, tokie ypatingi reikalavimai ir poreikiai? Jiems sunku net įsivaizduoti, kad visa tai lemia Saulės buvimas Liūto ženkle.


Iš neigiamų Liūto charakterio bruožų galima išskirti aroganciją, akiplėšiškumą, despotizmą. Jis svajoja apie didžiulius darbus, šlovę, pagerbimus ir apdovanojimus. Sunkiausia jiems yra paklusti. Nemėgsta nesvarbaus statuso visuomenėje. Pagal savo būdą jie daugiau artistai, negu specialistai. Jiems reikia aplodismentų ir pripažinimo. Juos reikia nuolat girti už viską – idėjas, pasiūlymus, pažiūras ir nuomonę, gebėjimus ir įgūdžius, išorinę išvaizdą. Svarbus charakterio bruožas – naivumas. Labiausiai pažeidžiamos vietos – širdis, nugara ir stuburas.


Kai vienas iš tėvų yra AVINAS


Prieš mus dvi ryškios, savimi pasitikinčios asmenybės, kur vienas kitą vertina pagal gyvybingumą ir gebėjimą veikti. Mama didžiuojasi, kad jos kūdikis Liūtas pasiryžęs aukštai laikyti savo ženklo vėliavą, nors pirma į priekį veršis vis dėl to pati mama Avinas. Ji gali greičiau įsijungti į veiksmą, kai reikia vykdyti sumanymą. Liūtas gi seks paskui ją, bet iš pradžių jam prireiks laiko įsibėgėti. Juk jis nelinkęs spontaniškiems ir rizikingiems veiksmams, kaip drąsioji jo mama. Mama gali manyti, kad ji yra pranašesnė už visus, bet Liūtas taip pat nusiteikęs būti geriausiu. Ir jeigu tai ne visada taip, nepamirškime jo nuoširdžiai pagirti. Pagyrimai glosto Liūto savimeilę ir motina gali pasiekti visko, ko tik panorės, žinoma, jei sumaniai panaudos komplimentus. Bet jei jie nenuoširdūs... Liūtas galų gale viską supras ir pradės tikėti, kad jis išduotas. Taigi, girdama būkite atsargi ir nebandykite manipuliuoti Liūtuku!


Tėtis Avinas nori, kad vaikas būtų toks pat veiklus ir sėkmingas, kaip jis pats. Liūto valdingas, bet atlaidus charakteris, jis linkęs pirmauti mokykloje ir visada būti dėmesio centre. Gal jis yra ir ne toks veiklus, kaip jo tėvas, tačiau turi pakankamai ugnies ir veržlumo, dėl to tėvas jį ir myli. Liūto platus požiūris į pasaulį ir jis džiaugiasi, kad tėvas jį supranta. Jeigu abu nuspręs, kad atėjo laikas šiek tiek pasilinksminti, sustabdyti jų neįmanoma! Tėvas ras laiko, nepaisant užimtumo darbe ir visuomeninėje veikloje, kad nuvežtų savo vaiką į zoologijos sodą, paplaukiotų valtimi ar suorganizuotų įdomią ekskursiją. Su tėvu-Avinu net įprasta diena gali būti pripildyta nuotykių.


Kai vienas iš tėvų yra JAUTIS


Rami ir švelni mama Jautis myli savo mažąjį Liūtuką, nors jo vadovaujantis tonas kartais ją glumina. Taip, ji savo išskirtiniam vaikui daug ką leidžia. Ji yra labai kantri, bet vieną kartą ir ji supras, kad visa tai peržengė ribas. Visų Liūto norų patenkinti neįmanoma! Šalia motinos vaikas Liūtas tampa labiau įsigilinantis į tai, ką daro, jis jaučia, kad yra mylimas, kad jam gera šiuose jaukiuose namuose.


Padėkite Liūtukui, jei jis pradės domėtis menu, knygomis ar panorės groti muzikos instrumentu – visa tai padės jo saviraiškai. Motinos neturėtų tikėtis, kad laikui bėgant jis taps ramus, racionalus žmogus, toks, kaip ji. Išmintis jam – ne žemiškoji patirtis, o kūrybiškumo rezultatas, taip kad motinai teks suprasti, kad kiekvienas ieškodamas gyvenimo prasmės turi savo būdą.


Tėvas, mokydamas Liūtą kantrybės ir sugebėjimo įgyvendinti savo idėjas praktikoje, duos keletą labai svarbių pamokų. Jis taip pat išmokys savo atvirą ir sąžiningą Liūtuką pernelyg nepasitikėti nepažįstamais žmonėmis ir nurodys jam, kaip pasiekti sau keliamus tikslus.


Kai vienas iš tėvų yra DVYNIAI


Šis duetas idėjų nestokoja. Abu turi tiek energijos, kad galėtų tapti bet kurios sporto komandos lyderiais, linksmos šventės mokykloje organizatoriais. Mama Dvyniai mėgsta bendravimą ir jos namuose lankosi ne viena draugė su vaikais, kurie sudaro kompaniją Liūtukui. Liūtui patinka, nes tai leidžia jam būti dėmesio centre, t. y., mažuoju šeimininku! Mama su malonumu prigalvoja, kuo gi jiems užsiimti laisvu laiku. Na, o Liūtui iš tiesų reikia, kad jį nuolat linksmintų, nes kai jam kas nors įdomu, jis su malonumu įsijungia ir dalyvauja. 


Šiuolaikiškas tėtis Dvyniai moka daug ko ir jo neapkaltinsi tuo, kad jis atsilieka nuo gyvenimo! Jis toks įdomus, linksmas ir žaismingas. Liūtukas labai jį myli, nes su juo niekada nebūna liūdna. Tiesa, kartais Liūtas norėtų pamatyti tėvą labiau „rimtą". Liūtas abejoja, ar gali pasitikėti savo permainingu tėčiu ir ar jis padarys viską, ką pažadėjo. Taigi, tėvas turi stengtis vykdyti pažadus vaikui. Na, o jei tai ne visada pavyksta, Dvyniai moka įtikinti save, kad mažasis Liūtukas jam atleis. Liūtui patinka aukštų siekių žmonės ir jam tiesiog neateina į galvą, kad kartais ir jie gali patirti nesėkmę.


Tėvas Dvyniai mėgsta visus paerzinti ir vargšas Liūtukas, kuris viską priima tiesiogine prasme, jaučiasi prislėgtas, kai tėvas jį pastato į kvailą padėtį. Liūtas – išdidus padaras, ir tokie dalykai gali pakirsti jo pasitikėjimą savimi, nes jis nėra toks nepajudinamas, kaip atrodo.


Kai vienas iš tėvų yra VĖŽYS


Mylinti motina Vėžys labai prisirišusi prie savo mažojo Liūtuko! Vis dėlto, Liūtas – ugnies ženklo vaikas. Jis mėgsta savo nepriklausomybę ir jam reikia laisvos erdvės. Vargu, ar jis bus laimingas jausdamas hiperglobą. Jam reikia ryškių įspūdžių, puikių idėjų, kompanijos ir pramogų, o amžinai nerami motinos natūra simpatijų nekelia. Liūtas dažniausiai protingas, pakankamai atlaidus, šiek tiek pagyrūniškas ir mažai tikėtina, kad jį trauks patogus ir jaukus dvasinis artumas, kurį mama Vėžys tikisi sukurti su savo vaikais. Jis norėtų, kad mama jį įkvėptų naujiems žygdarbiams. Šie du žmonės turi suprasti, kad teks ieškoti kompromisų.


Vėžys stengiasi būti geru tėčiu. Jis yra pasirengęs aukotis savo vaiko labui, kad gautų visa, kas geriausia. Liūtą, kuris vertina kokybę, tai tenkina. Tėvas yra pasirengęs padėti savo vaikui, bet jam trūksta Liūto energijos ir jis gali pavargti. O kai tėvas pavargsta, jis tampa irzlus. Iš esmės tėvas yra labai emocingas, bet stengiasi tai paslėpti. Jis slopina savo emocijas, nes negali susidoroti su jomis. Jis mano, kad visi turėtų jį priimti tokį, koks jis yra, ir, žinoma, jis pretenduoja į šeimos vadovo vaidmenį. Išdidus Liūtas gali būti kritiškas visoms toms tėvo nuotaikoms ir sugebėti tai išsakyti jam į akis. Galimas konfliktas tarp jų.


Kai vienas iš tėvų yra LIŪTAS


Ši pora labai įspūdinga. Net mokyklos sporto šventės akcentu gali būti ne tik mažojo Liūto šimto metrų bėgimas, bet ir įspūdinga mamos Liūtės skrybėlė šventėje. Abu jie veržiasi būti dėmesio centre ir tikrai tampa ryškiomis žvaigždėmis bet kurioje situacijoje. Problemos gali kilti tik tuomet, jei mamytė Liūtė panorėtų, kad jos vaikui tektų pagrindinio herojaus vaidmuo, o ne numatytas antraeilis. Ši motina išspaus iš savo vaikų viską, kas įmanoma ir lengvai nesusitaikys su nesėkme. Tikėtina, kad mažasis Liūtukas gaus geriausius pažymius ir parodys geriausius rezultatus iš visų mokymosi dalykų. Tikriausiai taip ir bus, nes šis vaikas turi įgimtą norą tapti geriausiu.


Liūtas yra laikomas valdingiausiu Zodiako ženklu ir tai tampa akivaizdu nuo pirmos jo gimimo dienos. Tėvas Liūtas mėgsta būti dėmesio centre, nes jis gimęs lyderiauti. Mažasis Liūtas žiūrės į jį dievinimo pilnomis akimis, tikėdamasis kada nors pats tokiu būti. Jis verčia tėvą jaustis tikrai ypatingu žmogumi, beveik idealu. Tačiau tėvas turėtų būti budrus, nes mes esame viso labo netobuli žmonės. Liūtas turi trūkumų! Vaikas jausis nusivylęs supratęs, kad jo tėvas viso labo yra tik žmogus.


Kai vienas iš tėvų yra MERGELĖ


Motina Mergelė stebisi nepavargstančiu mažuoju Liūtuku. Jis visada juda ir ji vos spėja su juo. Jis kupinas idėjų, visada nori būti įvykių centre, o tuo pačiu labai skiriasi nuo mamos, kuri yra drovi, kukli, praktiška ir mato visus savo vaiko didžiųjų planų trūkumus.


Būtų geriausia, jei mama taip stipriai jo nekritikuotų. Jis toks linksmas, entuziastingas. Na, kam jį slopinti? Mergelei mamai sunku nekalbėti apie įvairias smulkmenas, o išdidžiam Liūtui reikia pagyrimų, skatinimų, šilumos, garbinimo ir palankaus vertinimo. Netrukdykite jam, nenukirpkite sparnų, jo pasididžiavimo jausmas trapesnis, nei manote ir svarbu, kad jis jo neprarastų.


Mąstantis tėtis Mergelė pasirengęs save laikyti tramdytoju, ypač kai susiduria su aktyviu mažuoju Liūtu, jo beribe energija ir begalinėmis idėjomis. Deja, tėvas nesupranta jaunatviško maišto ir visiems bus nelengva, kai paauglys Liūtas pradės maištauti. Mergelė nori savo namuose tvarkos ir netoleruoja valdingo Liūto elgesio. Kai ateis laikas svarbiems egzaminams, būtent tėvas suteiks realią pagalbą ir išmokys įsisavinti mokomąją medžiagą be skubėjimo. Ir tėvo patarimų dėka Liūtas egzamino metu turi parodyti geriausius rezultatus, juk su prastesniu rezultatu Liūtukas nė nesutiktų.


Kai vienas iš tėvų yra SVARSTYKLĖS


Bendraujanti mama Svarstyklės žino, kaip sukurti tinkamą aplinką savo draugiškam vaikui. Ji turi daug draugų, kurie yra palanki auditorija mažajam Liūtukui, kuriam taip reikalinga publika. Vaikas mėgsta būti tarp žmonių ir laimingas gaudo jų susižavėjimo kupinus žvilgsnius. Jis tikrai visiems patinka, yra toks ryškus, kad jo noras pritraukti aplinkinių dėmesį nesukelia nepasitenkinimo.


Motina Svarstyklės žino, kaip Liūtui leisti pajusti, kad jis yra geriausias vaikas pasaulyje. Mama giria jį už kiekvieną geranoriškumo pasireiškimą, be to, jaučia, kad į jos meilę vaikas atsako meile ir stengiasi būti jam jautri ir švelni. Jiedu mėgsta dalintis idėjomis ir svajonėmis, abu yra pilni optimizmo. Motina duos vaikui laisvę, kuri taip būtina jo saviraiškai, kūrybiškumui, bet nepamirš išmokyti jį laikytis sveiko proto taisyklių. Taip, jie tikrai yra nuostabus derinys!


Tėvas Svarstyklės didžiuojasi savo vaiku, nes būnant tarp žmonių sulaukia palankių vertinimų. Tėvui pavyksta sukurti puikios šeimos „galvos" įvaizdį, kurioje net vaikai elgiasi nepriekaištingai. Šeima turi vaiką, kuriuo visi žavisi. Mažasis Liūtas yra bendraujantis, žavus, nors ir jis gali padaryti klaidų, ypač kai kalbama apie geras manieras. Bet visa tai smulkmenos, nes jis dažniausiai yra vertas tėvo pagyrimų.


Kai vienas iš tėvų yra SKORPIONAS


Šie du ženklai yra labai susiję vienas su kitu. Jie vienas kitą myli stipriai ir švelniai. Tačiau ir tarp jų būna pakankamai aštrių ginčų, nes abu yra stiprių Zodiako ženklų atstovai, kurie nori kontroliuoti situaciją. Mama mano, kad privalo kištis į viską, ką daro Liūtas, o vaikui tai labai sunku ištverti. Jis iš prigimties yra organizatorius ir turi savo ypatingų metodų. Jis nemėgsta, kai mama jį skubina arba bando daryti savo išvadas, tuomet jam pradeda atrodyti, kad visos jo pastangos bergždžios. Jie gali ginčytis trypdami kojomis ar piktais šūksniais ir abu sudirgę ilgokai nenorės kalbėtis tarpusavyje. Bet susitaikę vėl tampa geriausiais draugais. Žinoma, viso to galima išvengti, jei mama nebandytų visko kontroliuoti. Liūtas ir pats mėgsta komanduoti ir netoleruoja, kai jam nuolat kartojama, ką ir kaip jis turi daryti. Mamai būtų geriau gerbti jo išdidumą, paliekant jam teisę pačiam spręsti savo reikalus.


Mama Skorpionas nori daryti įtaką savo vaikams, žinoma, su geriausiais ketinimais. Ji dažnai bando iš jų išgauti tai, ko dėl kažkokių priežasčių nepavyko jai pačiais. Bet Liūtas ir pats siekia sėkmės įrodydamas, kad jis gali būti pirmas. Didesnę naudą duotų mamos skatinimas ir palaikymas.


Išdidžiam tėčiui Skorpionui malonu, nes jo giminę pratęs Liūtas. Jis džiaugiasi, kad jo vaikas gali pakovoti už save ir sako, ką galvoja. Jis didžiuojasi, kad jo vaikas visada yra klasės lyderis. Taigi, Liūtas yra vertas dėmesio šeimos įpėdinis.


Kai vienas iš tėvų yra ŠAULYS


Abu – ir Liūtas, ir Šaulys – optimistai, jie tiesiog neturi laiko skųstis ir dejuoti. Žinoma, būna metas, kai motina praranda ramybę, bet mažajam Liūtui reikia išmokti suprasti, kad tai visai ne jo kaltė. O mamai reikia nepamiršti, kad tuo metu jai reikėtų pasikalbėti su vaiku, nes jo abejonės savimi jam labai trukdo. Tikriausiai vaikas bandys paguosti savo mamą, ir tai jam pavyks. Liūtas mėgsta naujas idėjas, bet jis didelio entuziazmo, kaip Šaulys, neturi. Liūtui malonu žinoti, kad jį besąlygiškai myli. Mama Šaulys mėgsta keliauti, tad išmokys ir savo vaiką to.


Liūtui patinka motinos intuicija, vaizduotė, savarankiškumas ir sąžiningumas. Bet kartais, kaip jam atrodo, ji būna per daug sąžininga! Ji laiko savo pareiga sakyti tik tiesą ir gali pareikšti, kad jos vaikas galėtų puošniau apsirengti eidamas į savo pirmąjį pasimatymą! Išdidų Liūtą labai žeidžia panašios pastabos, nors mama daro gerą darbą. Jei ji tai sakytų su humoru, būtų geriau.


Tėtis Šaulys yra labai draugiškas. Jis kupinas gražių idėjų ir visada žino, ką reikia daryti, kokius žaidimus žaisti ir kur keliauti. Liūtas myli savo tėvą už tai, kad jis yra kupinas gyvenimo džiaugsmo. O Šaulys negali nesidžiaugti savo vaiko gebėjimu taip gražiai bendrauti su kitais.


Kai vienas iš tėvų yra OŽIARAGIS


Praktiška mama Ožiaragis myli savo mažąjį fantazuotoją Liūtą. Ne taip lengva prajuokinti šią mamą, bet Liūtas su savo išdaigomis sugeba. Mama mato, kad jos numylėtinis yra drąsi maža asmenybė ir norėtų pati turėti jo drąsą. O Liūtas greta mylinčios mamos jaučiasi ramus, nes ji patikima tarsi uola. Mama su pasigėrėjimu stebisi, iš kur jos vaikas paveldėjo tokį optimizmą, tikėjimą savimi ir tokią gyvą vaizduotę! Mama yra pasirengusi su vaiku elgtis kaip su princu, vykdydama jo norus, ji – jo žavesio belaisvė nuo pat pirmųjų dienų. Kuo ilgiau mama Ožiaragis stebės savo vaiką, tuo sunkiau jai bus suprasti, kaip jis sugeba įgyti tiek daug draugų be jokių ypatingų pastangų.


Ožiaragis tėvas visada primena savo vaikui, kad tinginystė yra gyvenimo blogis. Bet, atrodo, kad Liūtas pasiekia visko net nepajudinęs piršto. Liūtas – ryškus Saulės valdomas vaikas, kuris kaip magnetas traukia prie savęs žmones ir sėkmę. Principingas ir reiklus tėtis Ožiaragis yra tikrai protingas žmogus. Jis savo žemišką  požiūrį į gyvenimą nori perteikti vaikams. Tačiau Liūtas yra ne tas vaikas, kuriam reikia nurodymų. Jis, žinoma, klausosi, bet širdyje mano, kad jis pats viską žino geriau. Iš tikrųjų jam viskas pavyksta kuo puikiausiai. Ir nors gali atrodyti, kad Liūtas yra nemandagus savo tėvo atžvilgiu, ignoruoja jo patarimus, bet taip nėra. Tėvas dėl to neturėtų įsižeisti.


Kai vienas iš tėvų yra VANDENIS


Liūtas yra labai patenkintas, kad mama į jo gyvenimą per daug nesikiša. Jis ir pats žino, ko jam reikia ir negali pakęsti, kai kiti galvoja, kad jis turėtų viską daryti pagal kitų įsitikinimus. Mamai Vandeniui patinka, kad jos Liūtas nusprendžia pats, kaip jam pasielgti susidariusioje situacijoje. Jai svarbu, kad vaikai kuo anksčiau išmoktų savarankiškumo. Tačiau Vandenis mano Liūtą esant savanaudžiu, nori, kad jis daugiau rūpintųsi kitais. Juk mama Vandenis nuolat aukoja, remia visuomeninius judėjimus, o ne tik galvoja apie save. Liūtas dažnai spontaniškai sprendžia, kaip ir kada elgtis, daugiau dėmesio skiria savo paties, o ne kažkokių organizacijų interesams.


Ši pora (Liūtas ir Vandenis) randa malonumą tarpusavyje bendraudami. Vandenis gerbia savo vaiką dėl jo kūrybingo mąstymo, gėrisi jo šiluma ir ištikimybe. Liūtui patinka, kad jo mama su įkvėpimu sutinka kiekvieną naują idėją, be to, jis vertina jos teisingumą ir kilnumą. Galbūt jai pavyks lengvai susidoroti su jo jaunatvišku maištingumu. O jis visam laikui išlaikys savo širdyje nuoširdžią meilę savo motinai.


Tėtis Vandenis yra kupinas energijos ir naujų idėjų, kuriomis dosniai dalijasi su savo mažuoju Liūtuku. Tėvas mano, kad jo vaikas yra sąžiningas, atviras ir draugiškas. Jis yra nuostabus mažas draugas, kuris lydės jį linksmose kompanijose, kelionėse. Liūtas visada išsiskiria iš minios ir tėvui yra kuo didžiuotis.


Kai vienas iš tėvų yra ŽUVYS


Emocingoms Žuvims teks sutelkti visą savo energiją, kad susitvarkytų su Liūtuku, kuris mėgsta duoti nurodymus, padėti viską organizuoti, ir net sakyti, ką mama turėtų daryti ir ko ne. Mamai patinka, kad jos vaikas moka jaustis laimingu. Ją džiugina jo šiluma ir dosnumas, jo jėga ir optimizmas. Tai tarsi maža baterija, iš kurios ji gali pasikrauti energijos, kad po to tvarkytų savo gyvenimą, kuriame yra daug netvarkos. Kai greta Liūtas, ji jaučia poreikį sukurti tokius namus, kur jos mažajam Liūtukui būtų jauku ir patogu.


Ji jam daug ką atleidžia, juk jis toks žavingas! Ir apskritai, yra pasirengusi ištirpti, kai šis meilus vaikas apkabina ir bučiuoja ją. Visa, ko nori Žuvys, kad jos vaikai ją mylėtų. Motina moko Liūtuką būti šiek tiek atlaidesniu, nesakyti to, kas gali įžeisti kitus, moko panaudoti savo vaizduotę ir ugdyti kūrybiškumą. Tačiau Žuvims reikia išmokti būti tvirtesnėmis, kitaip Liūtas išaugs pernelyg valdingas, įsitikinęs, kad kiekvienas turi daryti tik tai, ko nori jis. Jam gyvybiškai svarbu suprasti, kad kiti taip pat turi norų, kuriuos reikia gerbti.


Tėtis Žuvys stengiasi būti tvirtas, bet mažasis Liūtukas su neišsenkančia energija galiausiai išves jį iš kantrybės. Susilaukęs pasekmių vaikas Liūtas ilgai vaikščios paniuręs, tačiau vis tiek labai naudinga laikas nuo laiko jam parodyti, kad viskas turi savo ribas. Aktyvusis Liūtukas mėgsta kraštutinumus ir vieną dieną jautrus Žuvų ženklo tėvas pastebės, kad jam sunku su tuo susidoroti. Geriausia, jei tėvas stengtųsi nuolat būti teisingas, nekeistų savo taisyklių ir neprarastų savitvardos. Čia reikalinga disciplina, bet kaip sunku tėčiui nuolat rodyti charakterio tvirtumą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis