5 patarimai planuojantiems krikštynas

Nors anksčiau Lietuvoje krikštydavo vos gimusius vaikučius, šiandien daugelis tėvų šią gražią proga atideda vasarai. Penki patarimai, kurie pravers visoms krikštynas planuojančioms šeimoms.

Pirmasis žingsnis: kvietimai

Nors šiais laikais yra daugybė mobilių technologijų, esame pasiekiami kone visur ir visada, popieriniai kvietimai į jūsų mažylio krikštynas bus malonus siurprizas būsimiesiems svečiams. Kvietime aiškiai įrašykite datą, vietą, planuojamą trukmę.

Perspėkite, jei po iškilmingos ceremonijos šventė toliau vyks gamtoje, kad svečiai pasiruoštų atitinkamą aprangą ir apavą. Visai sveika kvietime įrašyti pageidavimą dėl dovanų. Pavyzdžiui, jei manote, kad geriausia dovana tokiu atveju vokelis su pinigais, taip ir parašykite, kad „dovanomis pasirūpinsime patys".

Taip pat skaitykite: Ričardas Doveika apie Krikšto prasmę ir reikšmę

Antrasis žingsnis: apranga

Krikšto apeigoms vaikutis rengiamas šviesiais rūbeliais. Paskutiniuoju metu itin populiaru, kad tai būtų rankų darbo rūbelis - megztas, nertas ar pasiūtas iš lino. Idealu, jei pati mama pasiuva suknytę ar kelnytes savo vaikui, tačiau jei to nemokate, nesigraužkite - gatavų krikšto rūbelių pasirinkimas yra nemažas. Be to, apie vaikučio aprangą būtinai pasitarkite su būsimaisiais krikšto tėvais. Kai kuriuose regionuose yra tradicija, kad krikšto rūbelius vaikučiui parūpina krikšto tėveliai, tad iš anksto aptarkite tai.

Neretai pasirūpinus apranga, tėveliai pamiršta apie avalynę. Jeigu mažylio marškinėliai ir kelnaitės bus baltos it sniegas, nepamirškite derančių batukų, nes sportiniai margi kedai ar „kroksai" neatrodys labai žaviai.

Trečiasis žingsnis: būtini krikštynų simboliai

Krikšto metu paprastai prašoma turėti apsiaustą vaikučiui bei žvakę.

Žvakė po apeigų yra saugoma iki vaiko Pirmosios Komunijos dienos, tad rinkdamiesi ją atkreipkite dėmesį, kad ji būtų patogi laikyti vėliau jūsų paaugusiam vaikui.

Ketvirtasis žingsnis: vaišės

Po iškilmingų krikšto apeigų paprastai vyksta neoficialioji dalis, kuomet susirinkę svečiai turi galimybės pabendrauti arčiau. Pasirūpinkite šventės akcentu - tortu.

Lai jis būna ypatingas, su dedikacija jūsų vaikui ar tam tikrais krikšto simboliais.

Penktasis žingsnis: krikštynų įamžinimas

Fotosesija krikštynų dieną fotoatelje arba profesionalaus fotografo paslaugos šią dieną yra tikrai protingas pasirinkimas.

Įspūdžiai ir geros emocijos pamažu išblėsta, o prisiminimai nuotraukose gyvuoja ilgai. Žinoma, nereikėtų jų palikti vien tik atminties kortelėje ar kompiuteryje, o atspausdinti ir suklijuoti į albumą. Šį albumą galima saugoti kartu su kitais brangiais krikštynų daiktais - žvake, miniatiūriniais batukais, gautu dovanų sidabriniu kryželiu ir pan.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis