Kaip gimdo skirtingi Zodiako ženklai: nėštumo ir gimdymo horoskopas

Kokia būsite mama? Kaip priimsite naujieną apie nėštumą ir kas jums bus svarbiausia auginant mažylį? Į šiuos klausimus atsako nėštumo ir gimdymo horoskopas 12 Zodiako ženklų.

AVINAS


Jūsų gimdymas bus ilgam įsimintinas įvykis. Jį puikiai prisiminsite net tada, kai nuo jo bus prabėgę keleri ar keliolika metų. Avino ženklo moterys pasižymi aktyvumu, netgi ugningumu, ryžtu ir noru būti dėmesio centre. Naujieną apie nėštumą jūs greičiausiai priėmėte su dideliu entuziazmu. Net jei tai nebuvo artimiausiuose jūsų planuose, jūs greitai susitaikėte su šia žinia ir visa širdimi pasinėrėte į būsimą motinystę.


Patarimas


Esate ryžtinga ir veikli, todėl domitės, kas su jumis vyksta nėštumo metu. Pokyčių, ir fizinių, ir dvasinių, iš tiesų netrūksta. Jus baugina didėjantis kūno svoris, todėl kruopščiai stebite jį - sveriatės ne tik prieš vizitą pas gydytoją, bet ir kone kiekvieną rytą.


Atminkite, kad pirmaisiais nėštumo mėnesiais būsimo kūdikio kalorijų ir maistingųjų medžiagų poreikis nėra toks didelis, kad tai būtų priežastis padidinti savo įprastas maisto porcijas. Jūs negalite be kavos puodelio? Vienas ar keli puodeliai silpnos kavos nepadarys tiek daug žalos, kiek padarytų jūsų bloga nuotaika ir jaučiamas stresas dėl to, ko jūs labai norite, bet negalite sau leisti.


Shutterstock nuotr.


JAUTIS


Šio Zodiako ženklo moterims būdingas tvirtumas, darbštumas, atkaklumas ir kantrybė labai pravers naujame gyvenimo etape - susilaukus vaikų. Neretai vaikų auginimas, ypač kol jie visai maži, tampa šiokia tokia rutina, tačiau šio Zodiako ženklo moterims šis žodis nėra keiksmažodis, atvirkščiai, joms patinka pasikartojanti dienotvarkė, žinojimas, kas po ko vyksta, ritmas.


Patarimas


Nėštumo metu normalu jaustis šiek tiek labiau išsiblaškiusiai, negu iki tol. Jūs ne vienintelė tokia. Kad ir kokia būtumėte organizuota, būna dienų, kai užmirštate paskambinti, praleidžiate susitikimą ar neatsimenate, ko iš svetainės ką tik atėjote į virtuvę. Tai laikini simptomai, kurie netrukus dings. Kita vertus, tai ženklas, galbūt jūs esate prisiėmusi per daug darbų? Pats laikas susidėlioti prioritetus gyvenime.


Shutterstock nuotr.


DVYNIAI


Šio Zodiako ženklo moterys niekada nebūna nuobodžios - jos linksmos, energingos, nuolat turinčios idėjų ir planų. Viena iš baimių, kuri lydi jus nėštumo metu - socialinė izoliacija. Klausiate savęs, ar neprarasite buvusių draugių, ar neužsidarysite namuose ir nemirsite iš nuobodulio, kai nebereiks eiti į darbą. Būkite rami! Vienatvė jums negresia. Jūs susirasite krūvą bendraminčių, besilaukiančių ar jau auginančių mažus vaikučius. Net jei pažinčių specialiai ir neieškosite, jos ateis savaime - plaukiojant baseine, stumdant vežimėlį lauke ar atvedus pypliuką į smėlio dėžę.


Patarimas


Stenkitės stiprinti savo ir mažylio ryšį, net ir tada, kai jis jūsų pilve. Glostykite savo pilvą, lytėjimo pojūtis bus labai svarbus ir gimusiam mažyliui. Klausykite malonios jums muzikos, atsipalaiduokite, kalbėkite su savo antrąja puse apie tapimą mama ir tėčiu. Sakykite ne tik tai, kuo džiaugiatės, bet ir tai, kas jus neramina. Neveltui sakoma, kad pasidalintas skausmas sumažėja perpus, o pasidalinta laimė - padvigubėja.


Shutterstock nuotr.


VĖŽYS


Būsite ir esate ideali mama savo vaikui. Jūs, kaip joks kitas Zodiako ženklas, vertinate namų šilumą, mokate pažvelgti į žmogaus vidų ir „skaityti" jo jausmų knygą. Leiskite kitiems jus lepinti nėštumo metu ir po gimdymo, priimkite kitų paramą. Na, o jei tik laukiatės kūdikio, be jokio sąžinės graužimo lepinkite save ir pati. Vietoj to, kad laisvą dieną blizgintumėte namus, skirkite dieną tik sau - darykite tai, kas jums miela ir suteikia malonumo. Serialai, knygos, kino filmai - nėštumo metu leiskite sau tai, ko neleisdavote, kai dirbote „nuo iki".


Patarimas


Iš anksto aptarkite su vyru jo dalyvavimo gimdyme galimybes. Jeigu abu nuspręsite, kad norite būti kartu, pasiruoškite tam - apsilankykite ligoninėje, kurioje planuojate gimdyti, užduokite rūpimus klausimus arba nueikite į nėštumo ir gimdymo kursus, jei turite galimybę.


Shutterstock nuotr.


LIŪTAS


Liūtės dažnai atsiduria dėmesio centre, ir visai neplanuotai. Tai tvirto charakterio, dosnios ir rūpestingos asmenybės. Pasitikėjimas savimi jums tikrai pravers visus 9 mėnesius, kai lauksitės vaikučio. Gimdyti su nuskausminimu ar be jo? Skiepyti ar ne vaikus? Atsakymus į šiuos klausimus jūs žinote iš anksto, nes dvejoti ir abejoti - ne jūsų charakteriui.


Patarimas


Ultragarso tyrimas yra medicininės paskirties tyrimas, skirtas vaisiaus būklei įvertinti, galimų rizikų prognozei. Todėl neprotestuokite, jei gydytoja jums jį paskiria vos kelis kartus, o draugę tuo tarpu kita gydytoja tiria kiekvieno vizito metu. Vadinasi, jūsų nėštumas vyksta sklandžiai, ir nėra reikalo ultragarso tyrimą daryti daugiau negu du ar tris kartus per 9 mėnesius. Žinoma, jums smalsu sužinoti savo vaiko lytį, tačiau pasistenkite įsiklausyti į save, savo kūną - gal jūs jau žinote atsakymą ir pati?


Shutterstock nuotr.


MERGELĖ


Šio ženklo moterys yra geros namų šeimininkės - jos mėgsta tvarką, švarą, taisykles. Pradėtą darbą pabaigia visada iki galo, yra darbščios ir patikimos. Po gimdymo jūs galite jausti įvairių jausmų vienu metu: ir pakilią nuotaiką, ir depresiją, ir nepasitikėjimą savimi, ir begalinį džiaugsmą. Nekaltinkite savęs, kad gimus vaikui kuriam laikui jums nesinori galvoti apie artumą su antrąja puse, jūs esate pasinėrusi į motinystę ir jums dabar iš tiesų nelengva. Tikėkite savo partneriu - atvirai pasikalbėję su juo tikrai rasite abiems jums priimtinų sprendimų.


Patarimas


Jūs norite žindyti savo vaikutį, tai iš tiesų sveikintinas dalykas. Tačiau atminkite, kad šis žindymas - rimtas darbas ir jam reikia ir žinių, ir valios, ir užsispyrimo. Kartais pirmos dienos gimdymo namuose būna nelengvos žindančiai mamai. Pasistenkite surasti patikimos informacijos apie žindymo pradžią, pagalbos būdus, turėkite mamų savanorių telefonus šalia, kad prireikus galėtumėte paskambinti pasikonsultuoti. Laikui bėgant jūs išmoksite mažyliui teisingai paduoti krūtį, jis išmoks teisingai ją žįsti.


Shutterstock nuotr.


SVARSTYKLĖS


Grožis, harmonija, žavesys - šios savybės jums yra labai artimos ir mielos. Norite būti geriausia mama savo vaikui, tačiau tuo pačiu suprantate, kad reikia mylėti save, jei nori, kad tave pamiltų kiti. Nėštumas trunka 40 savaičių - pakankamai laiko susitaikyti su mintimi, kad nuo šiol gyvensite kitaip, ir pasiruošti tam kaip įmanoma geriau. Pernelyg neprisiriškite prie gimdymo termino dienos - ji nustatoma tik apytiksliai ir vos keli procentai pagimdo būtent tą dieną. Kai kurie gydytojai linkę pasakyti ne vieną termino dieną, o nurodo savaitę - maždaug tuo metu gali prasidėti gimdymas.


Patarimas


Nėštumo metu ir iš karto po gimdymo moteris turi atsisakyti tam tikrų pagundų, kurių leisdavo sau iki pastojant: vyno taurės ar alaus bokalo, pagulėjimo soliariume ar pasivažinėjimo dviračiu. Žinoma, draudžiamas vaisius yra saldus, todėl geriausia strategija būtų vengti tokių pagundų: nelaikyti šaldytuve šampano, neužeiti į tortų ir pyragaičių parduotuves. Dar geriau, jei vyras taptų jūsų sąjungininku. Kartu laikytis taisyklių būtų lengviau.


Shutterstock nuotr.


SKORPIONAS


Jūsų stiprybė - jūsų ištikimybė, intelektas, protas. Giliai viduje kunkuliuoja jausmai, tačiau į paviršių jie retai išsiveržia. Nėštumo metu ne kartą savęs klausėte, ar sugebėsite būti gera mama, ar nedarysite savo tėvų klaidų? Atminkite, kad motinystė yra naujas ir nepatirtas gyvenimo etapas, jam ruoštis reikia, tačiau taip pat labai svarbu yra neturėti nerealių lūkesčių. Jeigu įsivaizduosite motinystę tik rožinėmis spalvomis, o mažylį - tik besišypsantį, lyg iš paveikslėlio, gali tekti skaudžiai nusivilti. Motinystė turi visokių spalvų - ir pirmąją mažylio šypseną, ir daug bemiegių naktų, ir ašarų visokių būna- ir džiaugsmo, ir skausmo.


Patarimas


Jūs galite gimdyti bet kurioje ligoninėje, net jei iš anksto ir nesitarėte dėl to. Tačiau kaip rodo patyrusių mamų patirtis, labai teigiama yra iš anksto pasidomėti vieta, kurioje gimdysite. Apsilankę numatytoje gimdymo įstaigoje, galėsite sužinoti, kokia čia yra gimdymo tvarka, ar vyras gali dalyvauti gimdyme, ar ant krūtinės vaikas dedamas iš karto po gimdymo, ar yra galimybė išsipirkti šeimyninę palatą, kurioje galėtų naktį praleisti visa šeima. Žinodami visas šias smulkmenas jūs jausitės tikrai daug ramiau ir saugiau.


Shutterstock nuotr.


ŠAULYS


Motinystė - tai didžiulė dovana, naujas patyrimas, kurio jūs laukiate su nekantrumu, didele atsakomybe ir meile, kurios jūsų širdyje netrūksta. Jūsų Zodiako ženklui būdingas nuoširdumas, pagarba, atidumas aplinkiniams. Tai, kas jums dar nepatirta ir nauja, yra tarsi iššūkis, nauja galimybė, o ne grėsmė, kaip atrodo kai kuriems kitiems Zodiako ženklams.


Patarimas


Mankštinkitės! Ir nesakykite kad neturite tam laiko ar pinigų sporto klubui. Jis visai nebūtinas, mankštinkitės namuose. Įvairių pratimų, kaip stiprinti nugarą (kas po gimdymo ir nėštumo metu itin aktualu), nesunkiai rasite ir internete. Iki nėštumo efektyvūs yra tarpvietės raumenų stiprinimo (Kegelio) pratimai, kurie padės geriau pasiruošti gimdymui, bus plyšimų profilaktika bei užkirs kelią kitiems nemaloniems padariniams, tokiems kaip šlapimo nelaikymas ir pan.


Shutterstock nuotr.


OŽIARAGIS


Patikimesnio žmogaus už jus sunku surasti. Jūsų vaikams tikrai pasisekė! Gal tik tapus mama vertėtų atviriau rodyti savo jausmus - kūdikiams ir mažiems vaikams prisilietimų, mylavimų, glostymų reikia kaip oro ir vandens. Į naujoves stačia galva nepuolate, tačiau atminkite, kad ne viską galima suplanuoti šiame gyvenime. Šią taisyklę jums reikėtų atminti kiekvieną dieną, ypač, jei kalbame apie nėštumą ir gimdymą.


Gimdymo metu situacija gali keistis gana greitai ir jūsų planai gimdyti natūraliai gali sugriūti bet kurią minutę. Nesikrimskite, jei teko pakeisti nuomonę ir pasinaudoti vaistais arba buvo atlikta cezario pjūvio operacija. Tai ne pasaulio pabaiga. Tai - menkniekis, palyginus su tuo, ką jūs ką tik gavote - motinystės dovaną.


Patarimas


Laukiantis ir iš karto po gimdymo jus gali kamuoti dažna nėščiųjų problema - vidurių užkietėjimas. Tam yra objektyvių priežasčių - dėl hormonų poveikio nėštumo metu atsipalaiduoja žarnyno raumenys. Tačiau tai nereiškia, jog jūs turite kentėti, ne. Stenkitės valgyti maisto, kuris turi daugiau ląstelienos (švieži vaisiai ir daržovės; džiovinti vaisiai; pilno grūdo košės), taip pat geriau valgyti daugiau kartų, bet po mažai, negu kelis kartus daug prisikimšti. Gerkite pakankamai skysčių, tinka į vandenį įspausti šiek tiek citrinos, efektyvios ir slyvų sultys.


Shutterstock nuotr.


VANDENIS


Jeigu reiktų rinkti originaliausią mamą, Vandenis galėtų rimtai pretenduoti. Šio ženklo moterų daug kas originalu - ne tik išorė, bet ir žodžiai, veiksmai, svajonės, planai. Vaikui gyventi su tokia mama nuobodu tikrai nebus, o ir mama nenuobodžiaus, kai šalia - kasdien išdaigas krečiantis mažylis. Nėštumo metu ši mama nori išbandyti kuo daugiau - aplanko ne vienus kursus, socialiniame tinkle įstoja į visas grupes, kuriose yra žodžiai "mama" ir "vaikai". Ji nepraleidžia progos dalyvauti fotosesijoje, nusipirkti dailių nėštumo rūbų. Kuo įvairesnis gyvenimas, tuo įdomiau gyventi - tokiu šūkiu vadovaujasi Vandenis, ir nėštumą bei motinystę priima su visa savo širdimi.


Patarimas


Vienas iš nemalonių pojūčių nėštumo ir po gimdymo, kuris jūsų neaplenkia - galvos skausmas, svaigimas, silpnumas. Kol nesilaukėte, kritiniu metu jūs leisdavote sau išgerti tabletę nuo skausmo, tačiau pastojus norite to išvengti ir stengiatės susigrąžinti gerą savijautą natūraliomis priemonėmis. Jums padės: tinkamas poilsis, pasivaikščiojimas gryname ore, reguliarus valgymas ir streso vengimas.


Shutterstock nuotr.


ŽUVYS


Esate tikra „supermama", gerąja prasme: rūpestinga, jautri, atidi, visada atsirandanti šalia vaiko tada, kai reikia jam nušluostyti ašaras. Jūsų jausmingumas nėštumo metu dar padidėja - jūs galite susigraudinti žiūrėdama nekaltą animacinį filmuką, matydama gatvėje jums besišypsantį žavų mažylį. Negniaužkite savyje jausmų, visi mūsų jausmai yra geri ir gerbtini. Gimdymo metu jūs elgiatės šauniai - klausote akušerės patarimų, priimate vyro pagalbą ir kiekvieną naują sąrėmį suprantate kaip vieną žingsnį link susitikimo su jūsų laukiami vaikučiu.


Patarimas


Visai nesvarbu, kokiu būdu gimė jūsų mažylis - natūraliai ar po operacijos, dabar jūsų abiejų gyvenimas prasideda iš naujo. Nėra patikimų mokslinių duomenų, kad po cezario pjūvio gimę vaikai būtų „kitokie", ne tokie sveiki, kaip gimusieji po natūralaus gimdymo. Mamos meilė ir rūpestingumas nuo to tikrai nepriklauso, mėgaukitės kiekviena savo motinystės diena ir dažniau įsiklausykite į savo vidinį balsą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis