Ką valgo karališkasis kūdikis: mamos pieną ar mišinuką?

Neseniai mama tapusi Kembridžo kunigaikštienė Kate Middleton maitina krūtimi savo sūnų, ir ji yra pasiryžusi išvengti duoti jam pieno mišinio.

Mažasis princas turi gerą apetitą

Kaip britiškajam Sunday people pranešė šaltinis iš karališkosios aplinkos, 31 -erių metų Kembridžo kunigaikštienė liepos 22 -ąją gimusį 3,8 kg svorio sūnų George maitina krūtimi. „Mažasis princas yra sveikas berniukas ir turi gerą apetitą", - sakė šaltinis, kurio tapatybė nebuvo atskleista.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kokią pirmą klaidą padarė karališkieji jaunieji tėvai?

Tačiau jis paneigė svarstymus, kad visuomenė gali išvysti krūtimi maitinančios Kembridžo kunigaikštienės nuotrauką. Esą tai nerealu, nes jaunoji mama mano, kad tai yra labai asmeniškas kiekvienos moters pasirinkimas.

Tęsia karališkųjų žindyvių tradiciją

Kate Middleton pratęsė kitų karališkųjų mamų tradiciją žindyti krūtimi savo vaikus. Pavyzdžiui, princesė Diana žindė abu sūnus - ir princą Willliamą, ir princą Harry. Didžiosios Britanijos Karalienė Elisabeth taip pat žindė sūnų, princą Čarlzą. Tiesa, tik du mėnesius, kol užklupo tymai.

Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja išimtinai žindyti iki šešių mėnesių. Išimtinai - tai reiškia, kad kūdikiui iki tol visiškai pakanka mamos pieno, nereikia duoti nieko kito.

Princas George Alexander Louise
Reuters/Scanpix

Tiesa, statistika kol kas nėra džiuginanti. Štai pranešama, kad Didžiojoje Britanijoje pernai išimtinai krūtimi savo kūdikius iki 6-8 mėnesių maitino vos pusė gimdžiusių mamų.

Būtų gražus pavyzdys visoms jaunoms mamoms

Tikima, kad Kembridžo kunigaikštienės pavyzdys būtų graži paskata moterims žindyti kūdikius.

Beje, nėštumo metu Karališkieji rūmai nekomentavo klausimo, ar po gimdymo karališkasis princas bus maitinamas krūtimi, ar dirbtiniu pieno mišiniu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis