Užburiantis VIDEO: maudomi naujagimiai pasijunta it mamos pilve

Dvyniai jau gimė, tačiau stebint vaizdo įrašą galima pabandyti įsivaizduoti, kaip jie abu gyveno mamos pilve. Kaip glaustydavosi vienas prie kito, apkabindavo ranka, o kai suspurdėdavo vienas, imdavo judėti ir kitas... Įspūdingas vaizdelis, kurį per vieną savaitę Youtube tinkle jau pamatė daugiau kaip trys milijonai internautų.

Prancūzės sugalvota unikali maudymo technika

Vaizdo įraše įamžinti naujagimiai dvynukai - berniukas ir mergaitė. Mažyliams vos kelios dienos. Maudynės pagal unikalią Sonios Rochel maudymo techniką („Thalasso Baby Bath") nufilmuotos praėjusią savaitę klinikoje Paryžiuje, kur dirba specialistė. 

TAIP PAT SKAITYKITE:
Įvardintas optimalus laiko skirtumas tarp dviejų gimdymų
Tai, ko nežinojome apie skaniuosius persimonus +3 receptai

Medikės Sonios Rochel praktikuojamas naujagimių maudymas primena tam tikrą relaksacijos formą - skambant ramiai muzikai mažyliai švelniai laikomi, glostomi, plukdomi vandenyje, jiems ant galvyčių iš krano leidžiamas vanduo.

Kodėl kai kuriems vaikams nepatinka maudytis?

Interviu prancūzų tėvų portalui Sonia Rochel yra pasakojusi, kad ji, 4 vaikų mama ir penkių vaikaičių močiutė, visą gyvenimą dirbo naujagimių slaugytoja. Ji, kaip ir visi medicinos darbuotojai, buvo mokoma, kad naujagimius reikia maudyti trumpai, iš patirties žinojo, kad mažyliams tai ne visada patinka, ir kartais maudynės virsta tikru kovos lauku, kai kūdikiai verkia ir ima nemėgti vandens.

Tai paskatino Sonią pasidomėti, kodėl taip nutinka. Pamažu ji sugalvojo tam tikrą maudymo techniką, kuri naujagimius atpalaiduoja ir suteikia jiems malonumą. Įdomiausia, kad vienas iš šios vandens terapijos elementų - vanduo, tykštantis mažyliams ant veidukų. Ir burnytė, ir akytės neretai būna po vandeniu, kyšo tik nosytė. Tai, kas kitiems nepatinka, Sonios plukdomiems mažyliams yra palaima.

Tinka tik patiems mažiausiems

Sonios Rochel maudynių metodas skirtas tik naujagimiams ir kūdikiams iki dviejų mėnesių. Specialistė teigia, kad tokio amžiaus mažyliai dar prisimena savo gyvenimą mamos pilvelyje, todėl būtent tokios maudynės juos atpalaiduoja.

Paklausta, kokia nauda iš to kūdikiams, Sonia sako nesanti mokslininkė, todėl negalinti atsakyti. Ji kviečia tiesiog pasižiūrėti į vaizdo įrašus, kuriuose įamžinti vandenyje užsnūstantys ir visiškai atsipalaiduojantys mažyliai. 

"Nors tai darau jau seniai, kiekvieną kartą susijaudinu, matydama tėvų reakciją, emocijas, kurias jiems sukelia tokios maudynės. Neretai mamos verkia, tėčiai irgi susijaudina, na, o mažyliai greičiausiai jaučiasi panašiai kaip gyvendami mamos pilvelyje ir visiškai atsipalaiduoja" - sako moteris. 

Maudynės turi teikti malonumą

Tėvams ji pataria to nebandyti pakartoti namuose, nes neturinti tinkamų įgūdžių, galima sukelti kūdikiui nemalonių emocijų, išgąsdinti jį, netgi pakenkti. Tačiau profesionalė duoda vieną patarimą tėvams. 

Pasak jos, naujagimiai ir kūdikiai nėra murzini, kad juos reiktų brūžinti kempine ir taip maudyti. Ne, maudynių tikslas turi būti kitoks - tai bendravimas su vaikučiu, emocinio ryšio užmezgimas, gerų emocijų dovanojimas jam.

Pasižiūrėkime drauge, kaip Sonia Rochel maudo dvynius:

Kitame vaizdo įraše - vandenyje mažylis taip atsipalaiduoja, kad užsnūsta:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis