Kaip žlunga svajonės: visa tiesa apie Kalėdų senelį

Daugelis tėvų neriasi iš kailio apsimetinėdami Kalėdų seneliais ir Snieguolėmis. O gal Jūsų atžala jau seniai perprato sekamas pasakas?
Taigi, apklausėme būrį suaugusiųjų, kurie pasidalino savo patyrimais, kada sužinojo ir kaip išgyveno žinią, jog dovanas po egle krauna tėvai.

Aistė, 32 m.

Kada tai nutiko, neprisimenu, tik kažkuriais metais jau tapo aišku, kad tas Kalėdų Senelis, kuris ateina – mūsų kaimynas. O dar vėliau jo nebeliko, ir tiesiog tapo viskas aišku.

Audrius, 30 m.

Nieko įsimintino šiuo klausimu mano atmintyje nėra likę. Gal tuo Seniu nuo pat pradžių nelabai tikėjau, nes tikrai juo niekada per daug nesižavėjau, nebuvo jis man kažkoks pasakiškas personažas...

Šarūnas, 29 m.

Sužinojau kai man buvo 6 ar 7 metai. Į mokyklą jau ėjau (pradėjau nuo 6). O sužinojau netyčia. Kūčių naktį, kai nekantravau, kada gi tos dovanos atsiras, įkišau nosį į kambarį, kur stovi eglutė. Tas kambarys pas mus per šventes visada būdavo uždarytas iki Kūčių vakarienės pabaigos. Taigi, įkišu nosį, o ten - mama mano dovanas po egle rikiuoja! Kas linksmiausia – tai, kad nesakiau nieko  mamai. Nenorėjau įskaudint ir dar metus ar dvejus apsimečiau, kad Kalėdų Seniu tikiu.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Lietuvės mamos išradimas stebina originalumu ir paprastumu
Vaiko Zodiako ženklas sufleruoja, kokią dovaną jam pirkti

Modesta, 27 m.

Man apie tai, kad nėra Kalėdų Senelio pasakė sesė, kuri už mane vyresnė 2 metais. Tiksliai nepamenu kada, gal į 1 klasę ėjau. Tėvai nežinojo (arba apsimetė, kad nežino), kad mes žinome, jog Kalėdų senelis neegzistuoja, todėl ieškodavom namuose paslėptų dovanų, kol nebūdavo tėvų.

Daumantas, 24 m.

Ką reiškia Kalėdų Senelio nėra?

Agnė, 24 m.

Visuomet mėgdavau viską paaiškinti, tad faktas, kad dovanos atsiranda iš niekur, mane neramino. Visgi, būdama septynerių metų ir atsikrausčiusi į naują butą, „užterorizavau“ mamą ir jai nebeliko nieko kito, kaip man prisipažinti. Nors mano Kalėdų stebuklo vizija „sprogo“, tuo metu jaučiausi tarsi išsiaiškinusi didžiulę, svarbią paslaptį, kuri man suteikė pranašumo. Apie tai prasitariau pradinių klasių mokytojai, o ji išsigando: „Tik nepasakok kitiems vaikams“.

Deividas, 21 m.

Sužinojau, kai buvau mažas ir pamenu, kad buvo labai liūdna. Visada tikėjau, kad jis įlenda per kaminą ir palieka dovanas, bet paskui pradėjau suprasti, kad jis truputį per storas kaminui. O vieną naktį išgirdau, kad tėvai neša dovanas ir tyliai kalbasi. Tada ir supratau, kad baigėsi tie Kalėdų Senelio laikai, o dabar pats esu Kalėdų Senelis. Kaip sakoma,pas vyrą yra trys gyvenimo etapai:
1. Kai tiki Kalėdų Seneliu;
2. Kai nebetiki Kalėdų Seneliu;
3. Kai pats tampi Kalėdų Seneliu.

Orijus, 26 m.

Ši baisi žinia mano aplinkoje ėmė sklisti gal penktoje klasėje. Tačiau nenorėjau tikėti, nes buvo dvi stovyklos: vieni tikino, kad jo nėra, kiti gi ranką prie širdies dėjo, jog tikrai yra. Dvejus metus, iki pat septintos klasės, nenorėdamas susigadinti gražaus mito, šia tema giliai nekapsčiau. Net tada, kai Kalėdų naktį į mano kambarį kažkas įeidavo ir po egle padėdavo dovaną – neatsimerkdavau, nes nenorėjau pamatyti, kad neduok Dieve, tai ne Senelis! Deja, vėliau tikėjimą sugriovė pati mama, kuri tiesiai šviesiai klausdavo, ką ji turėtų nupirkti man dovanų. Bet net ir tada ji tas dovanas po eglute dėdavo man miegant. Beje, ši tradicija mano šeimoje gyva iki šiol. Turiu dvylikos metų sesę. Nežinau, tiki ji ar ne, bet dovanas jai ir kitiems šeimos nariams dedam naktį, kai sesė miega. Aš dedu atskirai, tėvai irgi atskirai. Ryte, per Kalėdas, išsipakuojam. Dažniausiai gerą žinią, kad dovanų jau yra, praneša po namus laiminga bėgiojanti sesė. Dar viena tradicija – Kalėdų naktį visada nakvoju tėvų namuose, kad ryte dovanas kartu išsipakuotume.

Darius, 28 m.

Buvau 7-8 metų, kai pradėjau įtarinėti tėvus, nes radau dovaną spintoje, o paskui po egle. Vėliau kieme vaikai išklojo visą tiesą.

Agnė, 23 m.

Buvau maždaug 2-3 klasėje, kai su vyresniu broliu pasiklojome čiužinius prie eglutės, įsijungėme radiją, norėdami visą naktį klausytis ir kalbėtis, kad sulauktume senelio. Kai išgirdome kažką už durų, viską išjungėme ir apsimetėme, kad miegame. Ir - vuolia! Įeina mama su maišais dovanų. Leidom jai sudėti visas dovanas, o paskui atsikėlėm ir pradėjome klausinėti „Ką čia darai?“, „Kur Senelis?“. Mama bandė aiškinti, meluoti, bet taip ir nebetikėjome.

Justas, 24 m.

Sugalvojau apsimesti miegančiu ir laukti, kol kažkas tas dovanas padės - juk negali būti, kad jos tiesiog atsiranda! Aišku, užmigau belaukdamas, bet ryte, kai „Kalėdų Senis“ dėjo dovanas po eglute, pabudau ir pramerkęs akį pamačiau, kas ir kaip. Tiesa, kažkaip labai smarkiai nenuliūdau. Labiau liūdėjau dėl to, kad negavau to, ko prašiau. Iki tol pasiteisinimas buvo, kad gal Kalėdų Senis negavo laiško.

O kada ir kaip visą tiesą apie Kalėdų senelį sužinojote jūs?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis