9 keisčiausios vietos, kuriose moterys pagimdė naujagimius

Dažniausiai gimdymas, ypač pirmasis, užsitęsia ilgiau, negu moteris įsivaizduoja. Tačiau būna atvejų, kai pagimdoma žaibiškai, vietose, kurios visai tam nepritaikytos. Devyni gimdymai labai netradicinėse vietose.

Rosita Pedro iš Mozambiko 2000 metai gimė... medyje. Jos mama Sofija Pedro, gelbėdamasis nuo potvynio, įsiropštė į medį, kur ir prasidėjo gimdymo skausmai. 

Gelbėtojai su sraigtasparniu atvyko pačiu laiku - mažylė Rosita buvo ką tik gimusi, ir Pietų Afrikos gelbėtojams beliko nukirpti virkštelę bei mamą su dukryte pristatyti į saugesnę vietą. Moteris su naujagime buvo nugabentos į stovyklą aukštumose. 

Potvynių nuniokotoje vietovėje nedaug kam pavyko išsigelbėti. Rositai su mama Sofija labai pasisekė. Jo išgelbėtos buvo abi!

DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

200 metais Vankuveryje (Kanada) dar ilgai buvo aptarinėjamas neįprastas įvykis greito maisto restorane McDonald's. Čia dirbanti 16 - metė Danille Miller nežinojo esanti nėščia, todėl kai netikėtai prasidėjo gimdymas, nei ji, nei jos bendradarbiai nesuprato, kas čia vyksta. 

Bendradarbiai puolė skambinti pagalbos telefonu, tačiau mažylis labai skubėjo į pasaulį ir gimė čia pat, vienoje restorano patalpoje, padedant suglumusiems bendradarbiams. Naujagimis buvo vyriškos lyties ir vėliau buvo pavadintas Austinu.

Shutterstock nuotr.

2009 metais Brodvėjuje esančioje Denverio centrinėje bibliotekoje gimė mažylė, kurią pavadino Sariah. Jos mama 18 metų Dominique Trevino ryte važiavo autobusu, kai prasidėjo skausmingi sąrėmiai. 

Atsitiktinai šalia sėdėjusi medicinos sesuo pasiūlė išlipti pirmoje stotelėje, pati puolė skambinti greitosios pagalbos specialistams, tačiau viskas vyko žaibiškai. Medikė su gimdančiąja užsuko į šalia esančią biblioteką, ir vos įžengus pro duris, nėščioji ėmė gimdyti.

 Joms padėti supuolė ir bibliotekoje buvę lankytojai, ir apsaugos darbuotojai. Po kelių stūmimų, mergaitė gimė.

 Praėjus dviem dienoms po šio įvykio bibliotekoje buvo surengta spaudos konferencija, kurioje dalyvavo ir dviejų parų naujagimė su mama. Bibliotekos vadovas savo kalboje sakė tikįs, kad mergaitė užaugs mylinti knygas ir taps bibliotekos lankytoja.

Shutterstock nuotr.

Netikėtą gimdymą pašte teko priimti Didžiosios Britanijos pašto darbuotojams. Portugalų kilmės Sonia Marina Nascimento vieną 2009 - ųjų metų dieną į paštą užsuko norėdama nusipirkti mobiliojo telefono kortelę. Gimdymas vyko taip greitai, kad atvykus medikams, dukrytė Dulce jau buvo gimusi. 

Pašto darbuotojai pasirodė ne iš kelmo spirti - gimus naujagimei, jie sugebėjo net ją pasverti pašto korespondencijai skirtomis svarstyklėmis. Mažylė  svėrė 2.34 kg.

Shutterstock nuotr.

Minesotoje 2010 viena moteris pagimdė tiesiog automobilyje, kone vairuodama jį pati. 29 -erių metų Amanda McBride tą dieną anksčiau išėjo iš darbo, nes jautė, kad prasideda gimdymas. Pakeliui ji iš savo namų paėmė vyrą, Joseph Phillips. Kadangi vyras kenčia nuo priepuolių, raudoną Chevrolet automobilį nėščioji vairavo pati. 

Iki ligoninės buvo visai nedaug, kai moteriai nubėgo vaisiaus vandenys ir ji pajuto, kad vaikutis jau užgimsta. Moteris vos spėjo sustabdyti automobilį, nusimauti kelnes, kai mažylis žaibiškai gimė. 

Automobilį iki ligoninės baigė vairuoti vyras, jie įjungė automobilio šildymą, kad naujagimis nesušaltų, ir viskas pasibaigė laimingai. 

Tai buvo trečiasis Amandos vaikas. Gimusį sūnelį jie pavadino tėčio vardu - Joseph.

Shutterstock nuotr.

2011 -aisiais vienai Filipinų oro linijų lėktuvo įgulai teko padirbėti akušeriais ir pribuvėjomis.

41 -erių Aida Alamillo skrido iš Manilos į San Franciską. Tuo metu ji buvo 35 -ą savaitę nėščia, iki gimdymo buvo likęs daugiau kaip mėnuo. 

Tačiau kūdikis nusprendė gimti anksčiau laiko, ir įgulai teko priimti naujagimį. Pranešama, kad gimdamas berniukas skardžiai verkė, o jo odos spalva buvo normali, tai leido įgulai spręsti apie jo sveikatos būklę. 

Moteris skrido į JAV aplankyti savo sesers bei tėčio. Tai buvo ketvirtasis moters vaikas.

Shutterstock nuotr.

Šiais laikais įmanomas ir gimdymas internete. 2011 metais Kanados gyventoja Nancy Salgueiro (32) suplanavo gimdymą, kurį būtų galima stebėti gyvai internete. Šiam reginiui iš anksto užsiregistravo daugiau kaip 2000 žmonių.

Gimdymas vyko namuose, kambaryje buvo įtaisyta internetinė kamera. Šalia žmonos viso gimdymo metu buvo ir jos vyras, Mike Carreira. Akušerės atvyko jau po gimdymo, įvertino naujagimį, kuris pasirodė besąs sveikutėlis.

Įdomu, kad naujagimiui berniukui virkštelę nukirpo... vyresnysis brolis. Dvejų metukų mažylis irgi dalyvavo gimdyme ir nukirpo virkštelę, jungiančią jo mažąjį broliuką su mama.

Shutterstock nuotr.

Performanso menininkė Marni Kotak iš anksto paskelbė apie savo planus gimdyti viešai vienoje Niujorko meno galerijoje. „Gimdymas yra aukščiausia meno forma", - savo apsisprendimą aiškino menininkė. 

Gimdymas vyko 2011 metų pabaigoje. Galerijos salėje tilpo ne tik vonia, kurioje menininkė norėjo gimdyti, bet ir galėjo nuolat ateiti žiūrovai, iš viso vienu metu apie 20 žmonių. 

36 -erių metų menininkė Marni Kotak savo gimdymą - performansą pavadino "Kūdikio X gimimas". Galerijoje buvo eksponuojami jos darbai, todėl visi, norintieji pamatyti neįprastą gimdyvę, galėjo apžiūrėti ir menininkės vaizdo instaliacijas bei kitus meno kūrinius.

Shutterstock nuotr.

Naujausias gimdymas, šokiravęs pasaulį, vyko Meksikoje šiais metais spalio mėnesio pradžioje. Meksikietė Irma Lopez į vietinę Oachakos miesto ligoninę atvyko būdama 8 mėnesį nėščia. 

Medikai nesuteikė jai pagalbos, sakydami, kad gimdyti dar ne laikas, todėl moteris, vos išėjusi iš ligoninės, pagimdė čia pat, šalia esančioje pievoje. Pro šalį ėjęs prašalaitis nufotografavo moterį, kuriai ką tik gimęs naujagimis iškritęs ant žolės, moteris klūpo, o virkštelė dar nenukirpta. 

Ši nuotrauka pateko į Meksikos žiniasklaidos pirmuosius puslapius ir sukėlė audringą diskusiją. kodėl ligoninės nesuteikia tinkamos pagalbos gimdyvėms. Neapsieita be politikos - Irma su vyru priklauso etninei grupei ir prastai kalba ispaniškai, manoma, kad tai galėjo būti ir diskriminacijos atspalvis, kodėl ji nepriimta į ligoninę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis