Mano gimdymo istorija: noriu dar!

Laukiame ir Jūsų gimdymo istorijų! Rašykite jas, linksmas ir liūdnesnes, įkvepiančias, el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Mėnesio gale įdomiausio pasakojimo autorę apdovanojame grožio dovanėle. Na, o dabar suteikiame žodį mums parašiusiai Tatjanai.

01.37 valandą nakties, besitraukdama pienuką, skaitinėjau jūsų portalą, pamačiau kvietimą „Laukiame ir jūsų gimdymo istorijų!" , pagalvojau, gerai, ir atsidariau savo el. paštą. Štai mano istorija.

Su vyru nesisaugojome dvejus metus. Per tuos dvejus metus išgyvenau du persileidimus. Artėjo 2013 - ųjų metų žiemos atostogos: kelionė garantuota, kalnai, slidės ir mano begalinė baimė slidinėti. Prieš važiuodama sau griežtai pasakiau: "pastok kada nori, tik ne per šias atostogas, nes per jas noriu visiškai atsipalaiduoti". Kalnai, karštas vynas, alus, vakarėliai vakare, 100 procentų atsipalaidavimas ir... kalnų slėgis, kuris buvo mano pastojimo garantas. Valio!

TAIP PAT SKAITYKITE:
3 tėvų klaidos, kurios trukdo vaikui augti
Ką apie žmogaus charakterį byloja jo apgamo vieta?

Nėštumas buvo toks lengvas, kad nesudarė jokio diskomforto visus devynis mėnesius. Gal tik tik kojos tino ir nuolat norėjosi į wc. Bet aplinkiniai sakė, kad švytėjau kaip niekada. Iš tikrųjų taip ir jaučiausi.

Nuo 34 savaitės pradėjau jausti sąrėmius. Jie nebuvo skaudūs, tiesiog suspazmuodavo pilvo apačioje. Išpūtusi akis bėgau į ligoninę tikrintis. Labai bijojau, kad nepasikartotų mano mamos istorija - jai visi keturi vaikai gimė 34 nėštumo savaitę. Tonusai geri, aparatas rado sąrėmius, gimdos kaklelio atsidarymo nėra. Dėl viso pikto paguldė trim parom pastebėti. Nieko... Vis tie patys paruošiamieji sąrėmiai.

Sąrėmiai vieną savaitę, antrą, trečią... Aš taip prie jų pripratau, kad nesupratau, kaip prasidėjo tikrieji sąrėmiai. Atvažiavau į eilinį pasitikrinimą 37 savaitę, buvo šešta valanda vakaro. Tonusai geri, vaisiaus vandenų yra, gydytoja žiūri kaklelio atsivėrimą... Akis išpūčiau, kai akušerė su šypsena ištarė: "Šiandien gimdysi, 6 cm, važiuok namo susikrauti daiktų, kurių reiks į gimdymo namus"

Kokiu daiktų?.. Kam? Gimdysiu? Šiandien???

Turbūt patyriau šoką, nes nieko nesupratau. Grįžau namo, vyras kaip išprotėjęs krovė daiktus, aš sėdėjau ir gėriau arbatą, valgiau viską, kas buvo po ranka..

20 val. Važiuoju gimdyti. Atvažiavus užpildėm milijoną popierių, atsakiau į 100 klausimų, tada nuvežė į gimdyklą.

22 val. Atsidarymas - 7 cm. Sąrėmiai nestiprūs, kaip ir visas 3 savaites prieš tai. Laukiu, kol kas nors prasidės rimčiau.

24 val. Liepė eiti miegoti. Tik užmerkiau akis ir pradėjau jausti kažką stipriau, nei buvo visas tris savaites. O! Kažkas vyksta. 8 cm. Nuleido vandenis. Guliu. Vis dar kažko laukiu. Iš tikrųjų laukiau, kada jau reikės rėkti, rauti plaukus nuo savo ir nuo vyro galvos.

2 val. nakties. Sulaukiau gerų sąrėmiu, bet tik iki tokio lygio, kad tiesiog nebešnekėjau su vyru, nejuokavau ir nesijuokiau, kaip iki tol. Vis dar laukiu (tų neiškenčiamų skausmų). Atėjo daktarė, pažiūrėjo. "Na, ką, stumsim?.." Ir pradėjo dėtis chalatą. Na, jeigu jau reikia stumti, tai stumsiu... (o kada jau rėkti???)

3 val. Stumiu, pavargau, noriu gerti ir ištiesti kojas. Skausmas pakenčiamas (vis dar laukiu baisesnio). Kartais pajausdavau, kad smegenys „atsijungia". Ir tik pradėjau grimzti "į save", kaip išgirdau: "Ei, dar kartelį".

3.35 val. Ant krūtinės nusileido mažas, murzinas, susiraukęs sūnelis. "Labas, mažiuk, kaip tu?" Kartu su vyru verkėm iš džiaugsmo.

- Daktare, viskas? Noriu dar!

Vis dar negalėjau patikėti... Jeigu ir toliau bus tokie nėštumai ir gimdymai, teks įsigyti futbolo stadioną.

Štai tokia mano gimdymo istorija, šiandien prabėgo 3 mėnesiai, o aš „noriu dar!"

Tatjana

Gimdymo istorijų konkursas tęsiasi. Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis