Mano gimdymo istorija: tapau mama po 40 -ies

43 - ejų metų Gitana augina vienerių metukų dukrytę. Pirmąją ji gimdė prieš 19 metų.

Sveiki, esu Gitana, ir man 43 metai.

Mano gimdymo istorija panaši į daugelio gimdžiusių moterų, bet ji labai svarbi ir brangi mums su dukrele.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kokią pirmą klaidą padarė jaunieji karališkieji tėvai?
Populiariausių vardų TOP 10 didžiuosiuose Lietuvos miestuose

Nėštumo laukimas užtruko apie metus, todėl man nebuvo sunku apsispręsti, ar gimdyti. Kai pastojau, sąmoningai nesiklausiau komentarų apie nėštumą ir savo amžių, o klausimų sulaukiau tik apie gimdymą, ar nebijau gimdyti?

Tai, kad laukiuosi, supratau labai anksti, nereikėjo man ir nėštumo testo.

Tiesa, jį pasidariau, o kai gydytoja atliko pirmą ultragarso tyrimą, buvo 5 nėštumo savaitės. Šventai tikėjau, kad viskas bus gerai bus, o gal tai ir buvo motiniška nuojauta? Teko ir genetinius tyrimus daryti, aišku, belaukiant atsakymo, buvo neramu.

Paruošiamieji sąrėmiai prasidėjo pora dienų iki gimdymo, bet aš niekur neskubėjau ir laukiau reguliarių stiprių skausmų.

Buvo apie 23 val., kai mane pažadino jau stiprokas skausmas. Ramiai pasiskaičiavau, kad jie kartojasi maždaug kas 10 minučių, nutariau dar palaukti. Dar šiek tiek pasnaudžiau, bet jau apie 1 val. nakties skausmas stiprėjo ir tarpai tarp sąrėmių sutrumpėjo iki 5 min.

Išsikvietėme greitąją pagalbą, o kol ji atvažiavo, susidėjau reikiamus daiktus.

Priėmime apžiūrėjusi gydytoja pasakė, kad gimdos kaklelis atsidaręs tik 3 cm. „Teks dar ilgai laukti, juk gimdos kaklelis veriasi 1 cm. Per 1 valandą", - pagalvojau.

Nuvedė į gimdyklą, o ten gražu ir nauja, labai erdvu. Buvo 3 val. nakties ir skausmas nemažėjo. Vaikščioti tapo sunku, tad atsiguliau į lovą. Tuo metu atėjusi akušerė pradėjo matuoti vaisiaus tonus. Pamatavus pasakė, kad sąrėmių nėra. Guliu ir mintimis prašau mažylės nesustoti ir nebijoti ateiti į pasaulį.

Kai po 4 ryto nubėgo vandenys, tada prasidėjo tikri sąrėmiai. Atėjusi akušerė nustatė, kad jau tuoj gimdysiu. Suėjo daug medikų, bet aš jaučiausi pakankamai gerai ir vis mintimis kalbinau ir drąsinau mažylę.

Prasidėjus stangoms, stengiausi kiek galėjau, ir 5 val. 20 min. gimė dukrytė. Abi atlikome didžiulį darbą ir dabar gulėjome pavargę. Aš negalėjau ja atsidžiaugti, o ji ramiai snaudė užvalgiusi.

Dabar jai jau metukai.

Tai buvo antrasis mano gimdymas, pirmasis - prieš devyniolika metų. Kai palyginu abi motinystes, jos skirtingos.

Taip, dabar daug lengviau, nes yra ir sauskelnės, ir automatinės skalbimo mašinos, ir mišinukai, ir daug kitų priemonių, palengvinančių darbą. Taip, vadinu tai darbu!

TAIP PAT SKAITYKITE:
Papasakok savo gimdymo istoriją ir gauk dovanėlę!

Mano pirmoji dukrytė buvo rami, o mažoji - judri,gyva, ja reikia daugiau dėmesio. Gražu stebėti ją, su ja žaisti.

Abi mano dukterys yra labai lauktos ir mylimos. Didžiuojuosi jomis. Manau, tai Dievo duoti angeliukai.

Nuostabus jausmas būti mama.

Gitana

Laukiame jūsų gimdymo istorijų el.p. tavovaikas@delfi.lt. Įdomiausias publikuosime www.tavovaikas.lt, o vienai skirsime grožio dovanėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis