NEĮTIKĖTINA: už gimusį vaiką mokės 5000 eurų premiją

Ką daryti, kad šeimos norėtų susilaukti daugiau vaikų? Mažo miestelio Portugalijoje savivaldybė priėmė labai įdomų sprendimą. Kaip manote, ar tai padės?

Portugalijoje moterys susilaukia vidutiniškai 1,21 vaiko. Mažas gimstamumas ir senstanti visuomenė - viena iš didžiausių šios šalies problemų. Vieno mažo Portugalijos miestelio meras sumanė originalią išeitį - pasiūlė mokėti 5000 eurų už kiekvieną naujagimį. Algarvės regione esančiame Alcoutim miestelyje gyventojų sumažėjo trečdaliu. Tikima, kad toks įstatymas sukels norą portugalų šeimoms susilaukti vaikų.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Pirmasis Kate Middleton pasirodymas viešumoje po antrojo gimdymo

Žinomų nėščiųjų stiliaus katastrofos

5000 eurų skiriami kiekvienam šiame miestelyje gimusiam vaikui iki trejų metų. Jie nemokami tėvams į rankas grynais, o pasirinkta štai tokia premijos forma: pristačius pirkimo čekius, kurie sumokėti už kūdikio prekes (maistą, sauskelnes, rūbus ir kt.), pinigai bus grąžinami tėvams.

Daniela Silva augina sūnelį Santjago ir ši naujoji tvarka jos šeimai yra nemaža parama.

Mažo Portugalijos kaimelio šeima džiaugiasi netikėtų sprendimu.
Mažo Portugalijos kaimelio šeima džiaugiasi netikėtų sprendimu.
AFP/Scanpix

Tiesa, tėvai kelia klausimą, kodėl tik iki trejų metų? Juk vaikus auginti reikia ir toliau, maistas, rūbai ir vaiko lavinimui skirtos paslaugos kainuoja nemažus pinigus. Tačiau bet kokiu atveju, tai precedento Europoje neturintis sprendimas, kuris sulaukė didžiulio žiniasklaidos dėmesio.

AFP/Scanpix

Jessica su vyru Antonio augina vienerių neturintį sūnų Martimą. Kad galėtų abu dirbti, jį nuo mažų dienų leidžia į vaikų darželį. 5000 eurų palengvins jaunos šeimos gyvenimą.

Martimas su tėvais, kuriems 5000 eurų bus didelė parama.
Martimas su tėvais, kuriems 5000 eurų bus didelė parama.
AFP/Scanpix

Pernai šiame miestelyje gimė 6 kūdikiai, šiemet planuojama sulaukti 8-9 naujagimių.

Tai, kad šeimai ir vaikams draugiškoje Portugalijoje toks mažas gimstamumas galima paaiškinti tik ekonominėmis priežastimis. Motinos čia gerbiamos, o vaikai mylimi. Tą patvirtinti gali kiekvienas portugalas. Tačiau, ko gero, noro gimdyti vaikus tai nepadidina, daugelis šeimų atsisako turėti vaikų dėl prastos finansinės padėties.

Kaip vertinate tokį sprendimą Jūs?

_loadQuiz(18028);

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis