Po cezario pjūvio moteris pilve kai ką rado

Vidutiniškai kas penktas, o kai kuriose šalyse net kas ketvirtas gimdymas baigiamas cezario pjūvio operacija. Atrodytų, tai yra gydytojų kasdienybė, tačiau vis dar pasitaiko „ekstra" situacijų operacijos metu.

Kaip rašo Daily mail, tai turėjo būti gražiausia moters gyvenimo diena: šių metų balandžio 24 dieną jordanietė Hanan Mahmoud Abdul Karim tapo mama. Privačioje ligoninėje jai buvo atlikta cezario pjūvio operacija. Viskas vyko sklandžiai, todėl ilgai netrukus jauna mama su 4,8 kg sveriančiu naujagimiu iš ligoninės galėjo keliauti namo.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Toks gimdymas būna kartą iš 50 milijonų: gimė ypatingos trynukės

Kaip telefonu padaryta nuotrauka išgelbėjo vaikui gyvybę

36 -erių metų moteris grįžusi namo motinyste ilgai nepasidžiaugė. Jai ėmė stipriai skaudėti pilvo srityje. Jausmas buvo toks, tarsi jos pilve kažkas... vibruoja. Artimieji gimdyvę nugabeno į ligoninę, kurioje ji gimdė, tačiau čia medikai buvo bejėgiai padėti ir išsiuntė ją į kitą, valstybinę, ligoninę.

Čia buvo nuspręsta atlikti rentgeno tyrimą, kuris parodė, jog pilve iš tiesų yra svetimkūnis. Tai - mobilusis telefonas.

Hanan buvo nedelsiant operuota ir iš jos pilvo išimtas telefonas, kurį ten paliko cezario pjūvio operaciją atlikęs išsiblaškęs gydytojas. Beje, tai buvo brangus išmanusis telefonas. Moteriai operacija pavyko, tačiau dėl patirto streso ir moralinės žalos ji žada kreiptis į teismą ir pareikalauti atsakomybės iš aplaidaus mediko.

Ši istorija, kuri atrodo sunkiai įtikėtina, tačiau visiškai tikra, galbūt ir nebūtų taip plačiai nuskambėjusi po visą pasaulį, jei ne vietos politikai. Apie šį įvykį jie informavo Jordanijos parlamentą, kilo didelė diskusija ir net buvo kalbama apie tam tikrų sveikatos politiką atstovaujančių politikų atsistatydinimą. Esą panašios istorijos stipriai diskredituoja sveikatos apsaugos sistemą, visą šalį, todėl kaltieji turi būti nubausti.

Apie tai, kad operacijų metu pasitaiko atvejų, kai paciento kūne paliekami nereikalingi daiktai ar įrankiai, informuojama ne kartą. Panašių atvejų yra buvę ir Lietuvoje, tiesa, tąkart tai nebuvo cezario pjūvio operacijos, kaip minimu atveju.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis