Fotoreportažas: moteris namuose gimdė stebint 2 metų dukrytei FOTO

Antrojo vaikučio besilaukianti moteris sutiko, kad jos gimdymą namuose įamžintų fotoobjektyvas. Kviečiame pasižiūrėti, kaip atsiranda didžiausi pasaulio stebuklai.

Pasirinko gimdyti namuose

Manuela Mitre - drąsi moteris iš San Paulo, Brazilijos. Gimdyti antrą savo vaikutį ji pasirinko namuose, vandens pripiltame baseine. Dvejų metu Alice dukrytę auginanti moteris gimdyti namuose norėjo dėl jaukumo, ir šiltą vandenį, o ne gimdymo stalą ligoninėje, vaikučio atėjimui pasirinko todėl, kad mamos pilve kūdikis 9 mėnesius gyvena vandenyje.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kada tinkamiausias metas susilaukti vaikų?
10 idėjų, kaip su šeima įdomiai praleisti šį savaitgalį

Gimdymą užfiksavo fotografas

Gimdymas vyko lapkričio 6-ąją dieną. Moteris leido gimdyme dalyvauti naujienų agentūros "Reuters" fotografui, todėl įspūdingos fotografijos netruko apskrieti visą pasaulį ir sukelti diskusijų audrą dėl tokio jos sprendimo.

Gimdyme dalyvavo ne tik dvi akušerės, padėjusios priimti mažylį, bet ir moters vyras bei dvejų metukų dukrytė.

Pirmos minutės po sūnaus gimimo
Reuters/Scanpix

Gimęs naujagimis buvo pavadintas Gael ir svėrė puspenkto kilogramo.

Nuotraukose - visi gimdymo etapai

Nuotraukose užfiksuotas visas gimdymo procesas – ilgi sąrėmiai, kuriuos moteriai malšinti padėjo namų sienos ir vyro parama. Gimęs mažylis buvo padėtas mamai ant krūtinės, kur jį pasveikino mažoji sesytė bei antrą kartą tėčiu tapęs Andre.

Iš karto po gimdymo už naują gyvybę visi pakėlė šampano taurę, o po gimimo šiltai suvystytas mažylis pradėjo naują savo gyvenimo etapą.

Priminsime, kad Lietuvoje gimdymas namuose yra nereglamentuotas. Moterims gimdyti namuose niekas negali uždrausti, tačiau jos negali sulaukti medikų pagalbos gimdant namuose, nes tokia veikla nėra numatyta įstatymais.

Kviečiame pažiūrėti Manuelos gimdymą namuose:

Parašyk Redakcijai

Čia pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų.

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis