Tokiu būdu pastoti neįmanoma, bet moteris tapo nėščia ir pagimdė

Yra vos keli pastojimo būdai, pavyzdžiui, įprastas seksas ar dirbtinis apvaisinimas. Tačiau yra dar vienas, apie kurį mažai kas girdėjo. Ir tai visai nenuostabu, nes taip pastoti pavyksta vos vieną iš milijono kartų, praneša kidspot.com.

Analiniu būdu pastojusi moteris pagimdė sveiką vaiką

Urologas Brianas Steixneris iš Jungtinių Amerikos Valstijų leidiniui „New York Post" papasakojo, kad yra sutikęs moterį, kuri pastojo analinio sekso metu.

Moteris gimė su vadinamąja kloaka. Tai reiškia, kad ji gimė be šlaplės, neturėjo vaginos ir išangės. Ji turėjo tik vieną bendrą angą, kuri vadinama kloaka (ją turi paukščiai). Tai labai retas atvejis, pasitaikantis maždaug vienam iš 25 tūkstančių moteriškos lyties naujagimių (vyriškos lyties naujagimiams to nepasitaiko). B. Steixneris teigia, kad niekas nežino šio reiškinio priežasties, paprastai šis apsigimimas diagnozuojamas vos gimusiam kūdikiui ir iškart atliekama operacija, kurios metu suformuojama atskira šlaplė, makštis ir tiesioji žarna.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Toks gimdymas būna kartą iš 50 milijonų: gimė ypatingos trynukės

Kaip telefonu padaryta nuotrauka išgelbėjo vaikui gyvybę

Tai buvo padaryta ir minėtos moters atveju, tačiau kažkas susiklostė ne taip, kaip turėjo susiklostyti. Ar dėl pavėluotai atliktos operacijos, ar dėl organizmo reakcijos į chirurginį įsikišimą, jos kūne susiformavo fistulė (nenormalus organų susijungimas), sujungusi gimdą ir tiesiąją žarną. Tad mėnesinių metu moteris kraujuodavo ne iš makšties, o iš analinės angos. Tuo tarpu makštis į niekur nevedė.

Moteris gydytojams pasakojo, kad prieš pastodama ji turėjo analinį seksą.

„Tai mane sukrėtė", – prisimena B. Steixneris. Moteriai buvo atliktas cezario pjūvis, naujagimis buvo visiškai sveikas.

Retas ir sudėtingas atvejis

Toks atvejis, kai moteris pastoja analinio sekso metu per kloaką, yra neįtikėtinai retas. „New York Post" teigimu, tokia tikimybė tesudaro vieną iš milijono.

Kai gimstama su kloaka, gamtos klaidą nėra taip paprasta atitaisyti. „Suformuoti sieneles trims atskiroms angoms [šlaplei, vaginai ir išangei] yra labai subtilus darbas, – tikina specialistas. – Kuo ilgesnes sieneles reikia suformuoti, tuo labiau chirurgai priartėja prie šlaplės ir išangės sutraukiamųjų raumenų. Todėl kai kurios moterys visą gyvenimą kenčia nuo šlapimo ir išmatų nelaikymo. Tai didžiulė psichologinė problema ir gyvenimo kokybės klausimas".

Nors atkurtos angos gali neveikti taip, kaip turėtų, gydytojo teigimu, visais atžvilgiais iš išorės jos atrodo „normaliai".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis