Kodėl nėščioms moterims sveika patirti orgazmą

Turime gerų žinių būsimoms mamoms: orgazmas nėštumo metu ne tik leistinas, bet ir rekomenduojamas. 4 priežastys, kodėl nėštumo metu verta mylėtis ir atsipalaiduoti.

„Seksas nėštumo metu palankiai veikia kūną, širdies ritmą, jūsų santykius", – sako seksologė ir populiarios knygos „Hot Mamas" („Karštos mamytės") autorė Lou Paget. Jos knyga įkvepia besilaukiančias moteris ne tik miegamajame.

Sekso nauda tokia pati kaip ir iki nėštumo, o gal ir didesnė", – priduria ji.


Kai kurias moteris kausto baimės ir mitai, jos vengia visko, kas veda link kulminacijos, bet jei jūsų gydytojas sako, kad jūsų nėštumas yra normalus - nėra priešlaikinio gimdymo rizikos ar kitokių konkrečių nėštumo komplikacijų – nėra jokios priežasties nesimylėti nėštumo metu.


4 knygos autorės įvardintos priežastys, kodėl nėštumo metu nereikia vengti orgazmo.


1 priežastis. Nėštumo metu galite jausti intensyvesnį orgazmą


„Tiek moterų man yra sakiusios, kad svajoja vėl patirti tokį orgazmą, kaip nėštumo metu, nes jis buvo nepakartojamas", – sako L. Paget. Kai kurios moterys būtent nėštumo metu pirmą kartą patiria kelis orgazmus iš eilės. Net jei jaučiate vieną orgazmą, pojūčiai gali būti intensyvesni, nes lytinių organų ir dubens sritys pritvinkusios kraujo (o nuo kraujo ir deguonies orgazmas stiprėja), todėl intensyviau reaguojame į bet kokį stimuliavimą.


2 priežastis. Jūs jaučiate stipresnį geismą


Leidinyje „The Journal of Sexual Medicine" pateiktame tyrime teigiama, kad apie 40 proc. moterų nėštumo metu sekso norėjo dažniau, nei iki nėštumo. Tam turi įtakos padidėjęs hormonų – progesterono ir estrogeno – lygis, nulemiantis kūno pokyčius ir sustiprėjusį geismą: krūtys tampa didesnės, speneliai jautresni, į dubens sritį priplūsta daugiau kraujo, makštis labiau sudrėksta. Suapvalėjus figūrai, jaučiatės seksualesnė, be to, nereikia jaudintis dėl kontracepcijos.


3 priežastis. Seksas padeda atsikratyti streso


Orgazmo metu išsiskiria adrenalinas, tokiu būdu sumažėja patiriamas dėl kasdienės įtampos stresas, nuimama įtampa. Tyrimai parodo, kad seksas gali sumažinti kraujo spaudimą, nes pasimylėję jaučiamės ramesni, ir net sumažina širdies smūgio riziką. Dar vienas teigiamas sekso poveikis, kaip teigiama, yra tai, kad seksas padeda atsipalaiduoti, todėl po jo lengviau užmiegame.


4 priežastis. Seksas padeda palaikyti gerus santykius su partneriu


Santuokiniu požiūriu visada gerai su savo antrąja puse susisieti pačiu intymiausiu būdu. Tai ne tik suteikia stabilumo poros gyvenimui, bet ir tiesiogine, chemine prasme labiau suartina, nes išsiskiria oksitocinas, vadinamasis artimo ryšio hormonas. Neabejojama, kad oksitocino išsiskyrimas stiprina emocinį ryšį ir skatina didesnę empatiją, palaikymą ir pasitikėjimą – visa tai yra tvirtų santykių pagrindas.

Parašyk Redakcijai

Čia pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų.

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis