Bananai + šokoladas = pyragas, kurio suvalgysite ir trupinius

Kiek kitokia bananų duona - tarkuotas šokoladas ir kokosas paverčia ją puikiu, nekasdieniu, šventinės pakylos nusipelnančiu pyragu.

Todėl bananų duoną su šokoladu kepiau atsegamoje torto formoje - man ji šventiškesnė nei pailga kekso forma, nors žinoma nieko nenutiks jei kepsime ir keksinėje.

Nidutė, išvydusi šį bananų pyragą iš karto nusičiupo šaukštą ir ėmė šaukti: „torto, torto", o Viliui kartu su pas mus besisvečiavusiu jo draugu Karoliu, neišdildomą įspūdį paliko švediškas pyrago pavadinimas - taip jau nutiko, kad receptą išsiverčiau iš švediškos knygos: „Banankaka, banankaka" - visą vakarą po namus aidėjo džiaugsmingi šūksniai... Purus, saikingai drėgnas ir labai gardus tas švediškas banankaka ir kepsiu jį dar ne sykį.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų
Labai skanus tinginys

Reikės:

  • 2 kiaušinių;

  • 160 g rudo cukraus;

  • 200 g miltų;

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;

  • 1 šaukštelio maltos vanilės;

  • 1 šaukštelio cinamono;

  • žiupsnelio druskos;

  • 100 g juodo šokolado;

  • 2 didesnių gerai sunokusių bananų;

  • 50 ml pieno;

  • 50 ml saulėgrąžų arba rapsų aliejaus;

  • 3 šaukštų kokoso drožlių formai pabarstyti;

  • cukraus pudros.

1. Įungiame orkaitę, kad įkaistų iki 175 laipsnių;

2. Sukapojame arba stambia tarka ar virtuvės kombainu sutarkuojame šokoladą iki stambesnių ar smulkesnių drožlių - jei lieka vienas kitas stambesnis gabaliukas - nieko tokio;

Sutarkuojame šokoladą
Alvilės Rimaitės nuotr.

3. Įmušame kiaušinius, beriame rudą cukrų  ir lengvai paplakame šakute.

4. Į kitą dubenį per sietelį įsijojame visus sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, maltą vanilę, cinamoną, žiupsnelį druskos ir išmaišome.

5. Beriame sausą mišinį į kiaušinių ir cukraus plakinį ir išmaišome.

6. Suberiame tarkuotą šokoladą ir vėl išmaišome - masė labai tiršta ir maišosi sunkiai, bet netrukus ją paskystinsim.

7. Šakute sumaigome, sutriname bananus - visiškos tyrelės nereikia padaryti, gali likti truputis stambesnių bananų gabaliukų. Įmaišome bananus į tešlą.

8. Pilame kambario temperatūros pieną bei aliejų ir tešlą vėl išmaišome iki vientisos masės.

10. 23-24 cm skersmens torto formą atsegamais kraštais patepame aliejumi ir pabarstome kokoso drožlėmis. Pilame į ją tešlą, pyragą šauname į karštą orkaitę, po apačia patiesę lakštą kepimo popieriaus.

Abibarstome kokoso drožlėmis
Alvilės Rimaitės nuotr.

11. Bananų duoną su šokoladu kepame 40 minučių, baigiant kepti patikriname ar iškepė, įbesdami medinį pagaliuką. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, dar kiek šiltą pabarstome cukraus pudra.

Pats metas skanauti
Alvilės Rimaitės nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis