Firminiai Eglės kibinai: gaminame žingsnis po žingsnio (FOTO)

Turbūt nebeturiu tokių draugų, kurie nebūtų ragavę mano kibinų. Man be galo patinka šis patiekalas, nes palyginus greitai pagaminamas, nebrangus ir labai patogus valgyti bei vaišinti svečius. Galbūt tai galėtų būti puiki idėja vaiko gimtadieniui? Nors ir nepriskiriami prie sveikuoliško maisto, bet kartais jie verti nuodėmės. Dalinuosi jų receptu.

Produktai (išeina apie 25 kibinus)

Asmeninio archyvo nuotr.

Tešlai:

  • 0,5 kg. miltų

  • 0,5 mažo pakelio sausų mielių

  • 250 ml. grietinės

  • 3 kiaušinių

  • 0,25 stiklinės kefyro

  • 100 g. kambario temp. sviesto 

  • druska

Asmeninio archyvo nuotr.

Įdarui:

  • 800 g. mėsos (šį kartą ruošiau su kalakutiena, esu bandžiusi su vištiena, kiauliena - taip pat būdavo skanu, bet su kalakutiena tiesiog nuostabu)

  • 1 svogūnų galvos

  • truputį sviesto

  • druska

  • pipirai

Asmeninio archyvo nuotr.

Paruošimas

Pirmiausia pasiruošiu įdarą. Mėsa sumalama (arba iš karto perkamas faršas).

Asmeninio archyvo nuotr.

Smulkiai supjaustomas svogūnas, dedamas į mėsa, taip pat truputį druskos, pipirų ir įdaras paruoštas. (Sviesto prireiks vėliau).

Asmeninio archyvo nuotr.

Tešlos paruošimas jau šiek tiek sudėtingesnis :) Bet visada gaminu pagal formulę ir viskas būna labai paprasta:

Kiaušinių tryniai + sviestas + grietinė + kefyras

Miltai + mielės + druska

O tada viską sumaišom tarpusavy.

Dabar šiek tiek išsamiau.

Atskiriami kiaušinio tryniai nuo baltymų. Tešlai reiks tik trynių, bet baltymų neišpilkite - juos galėsite panaudoti kibinų aptepimui.

Asmeninio archyvo nuotr.

Kiaušinių tryniai sumaišomi su sviestu.

Asmeninio archyvo nuotr.

Į masę dedama grietinė ir vėl maišoma. (Man labai patogu tokias mases maišyti su kiaušinių plaktuvu, tada visa ta masė vientisa gaunasi).

Asmeninio archyvo nuotr.

Galiausiai kefyras ir vėl maišoma iki vientisos masės.

Asmeninio archyvo nuotr.

Į atskirą dubenį supilu miltus, sausas mieles ir druską, Viską sumaišau.

Asmeninio archyvo nuotr.

Į skystą masę po truputį beriu miltų masę ir maišau, o vėliau ir minkau.

Asmeninio archyvo nuotr.

Tešlą reikia minkyti kol ji nebelips prie rankų, tačiau nepadarykite jos kietos kaip akmens.

Asmeninio archyvo nuotr.

Tešlą plonai iškočioju, apvalaus daikto pagalba pasidarau kibinų "paruoštukus". Dar šiek tiek pakočioju.

Asmeninio archyvo nuotr.

Asmeninio archyvo nuotr.

Asmeninio archyvo nuotr.

Dedu įdarą + truputį sviesto.

Asmeninio archyvo nuotr.

Formuoju kibinus ir juos aptepu plaktais kiaušinio baltymais.

Asmeninio archyvo nuotr.

Asmeninio archyvo nuotr.

Kepu orkaitėje apie 30 min. 200 laipsnių temperatūroje.

Asmeninio archyvo nuotr.

Palinkėsiu Jums ne tik skanaus, bet ir lengvo gaminimo!

Asmeninio archyvo nuotr.

Asmeninio archyvo nuotr.

Asmeninio archyvo nuotr.

Asmeninio archyvo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis